Acasă » Electricitate » PPC: Acuzaţiile CE se referă la o perioadă anterioară modificării cadrului de reglementare

PPC: Acuzaţiile CE se referă la o perioadă anterioară modificării cadrului de reglementare

8 februarie 2024
Electricitate
energynomics

Public Power Corporation (PPC), cea mai mare companie energetică din Grecia, reacţionează la acuzaţiile Comisiei Europene privind vânzarea energiei electrice pe piaţa angro sub cost pentru a exclude furnizorii rivali, precizând că aceste acuzaţii se referă la o perioadă cuprinsă între iulie 2013 şi 31 decembrie 2019, înainte de modificarea cadrului de reglementare a pieţei greceşti de energie electrică în conformitate cu modelul ţintă al UE, conform News.ro.

“PPC SA („PPC”) anunţă că Directoratul General pentru Concurenţă al Comisiei Europene („Comisia”) a trimis astăzi către PPC o comunicare privind Declaraţiile de Obiecţii privind o presupusă încălcare a regulilor UE concurenţei. Cazul a început cu inspecţia Comisiei la sediul PPC în februarie 2017, iar procedurile au fost deschise oficial în martie 2021. PPC a cooperat cu Comisia pe parcursul întregului caz. Acuzaţiile Comisiei se referă la o perioadă cuprinsă între iulie 2013 şi 31 decembrie 2019. Prin urmare, cazul se referă la o perioadă de dinaintea modificării cadrului de reglementare a pieţei greceşti de energie electrică în conformitate cu modelul ţintă al UE, dar, cel mai important, cu mult înaintea transformării companiei într-o companie de energie modernă şi sustenabilă”, precizează compania.

PPC subliniază că va continua să coopereze cu Comisia şi să ia toate măsurile adecvate şi necesare pentru a-şi apăra drepturile.

”Declaraţia de Obiecţii este o etapă a investigaţiei şi, după cum a subliniat Comisia în declaraţia sa, comunicarea privind Declaraţia de Obiecţii nu aduce atingere rezultatului investigaţiei”, a mai transmis PPC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *