Acasă » Petrol și Gaze » Popescu: Acordul Exxon-Romgaz, un pas important pentru securitatea energetică

Popescu: Acordul Exxon-Romgaz, un pas important pentru securitatea energetică

27 octombrie 2021
Petrol și Gaze
Energynomics

Realizarea unui acord între Romgaz şi ExxonMobil cu privire la achiziţia participaţiei companiei americane în proiectul rezervelor de gaze naturale din Marea Neagră reprezintă un pas important ca aceste depozite de gaze naturale să ajungă în viitorul apropiat în casele românilor, a transmis ministrul interimar al Energiei, Virgil Popescu, pe Facebook.

„Veşti bune! Aş dori să fac un anunţ mult aşteptat: Romgaz a finalizat negocierile exclusive şi a ajuns la un acord cu ExxonMobil privind termenii şi condiţiile aferente achiziţiei participaţiei în proiectul Neptun Deep, iar tranzacţia ar putea fi finalizată în primul trimestru din 2022. Am încredere că în viitorul apropiat Romgaz şi OMV Petrom vor fi parteneri egali în proiectul de mare adâncime Neptun Deep. S-au făcut paşi importanţi ca gazul din Marea Neagră să ajungă în viitorul apropiat în casele românilor”, a notat Virgil Popescu.

Compania Romgaz a transmis marţi Bursei de Valori Bucureşti un raport în care informează că a finalizat negocierile exclusive şi a ajuns la un acord cu ExxonMobil Exploration and Production Romania Holdings Ltd privind termenii şi condiţiile aferente achiziţiei participaţiei în proiectul Neptun Deep, iar tranzacţia ar putea fi finalizată în primul trimestru din 2022.

Acordul se va concretiza după avizarea de către Consiliul de Administraţie şi aprobarea de către Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor SNGN Romgaz S.A., în semnarea contractului de vânzare-cumpărare acţiuni. Condiţionat de obţinerea acestor aprobări precum şi de îndeplinirea condiţiilor suspensive prevăzute de contractul de vânzare -cumpărare acţiuni, se estimează că tranzacţia va fi finalizată în primul trimestru din 2022.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *