Acasă » Petrol și Gaze » Popa, OMV Petrom: Pentru investiţia din Marea Neagră avem nevoie de un cadru fiscal competitiv, piaţă liberă şi stabilitate

Popa, OMV Petrom: Pentru investiţia din Marea Neagră avem nevoie de un cadru fiscal competitiv, piaţă liberă şi stabilitate

Energynomics

Proiectul privind exploatarea gazelor din Marea Neagră reprezintă o oportunitate imensă pentru România şi acum este cel mai bun moment să investim, dar este nevoie de modificări legislative, de un regim fiscal mai competitiv, o piaţă liberă şi stabilitate, a declarat Alina Popa, CFO OMV Petrom.

“Este o oportunitate imensă pentru România şi asta o spun în primul rând ca şi cetăţean al acestei ţări. Avem un mare noroc că avem această resursă, iar timpul este scurt. Acum este cel mai bun moment să investim şi să scoatem gazele din Marea Neagră, atât din perspectivă economică, pentru că soluţia ieşirii din această criză este una singură, şi anume investiţiile. Şi asta este o investiţie imensă, probabil ar fi cea mai mare investiţie privată de după Revoluţie. Este o oportunitate imensă şi dacă ne uităm şi din perspectiva Green Deal şi a contextului de trecere către energie curată. Gazul natural este un combustibil de tranziţie, un combustibil care aduce valoare pe termen scurt, pe termen mediu, iar beneficiile unor investiţii în gaze naturale pentru economia României sunt imense, atât din punct de vedere al PIB, cât şi al taxării şi locurilor de muncă”, a spus Alina Popa, potrivit Agerpres.

Ea a subliniat că toate ţările modifică legislaţia în această perioadă şi a dat ca exemplu Norvegia, care are în vedere modificări legislative ce presupun deducerea imediată a investiţiilor.

Potrivit acesteia, din perspectiva companiei, ca investitor, sunt necesare trei lucruri pentru a demara investiţia şi anume: un cadru fiscal mai competitiv, o modificare a legii offshore în acest sens, în Parlament; piaţa liberă şi stabilitate, deoarece “când ai o investiţie de miliarde este esenţial să ai stabilitate”.

“În toate discuţiile noastre cu autorităţile nu am văzut pe nimeni care este împotriva acestui proiect şi de aici marele meu regret că, cu toate acestea, nu s-a întâmplat şi este blocat de câţiva ani”, a mai afirmat Alina Popa.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *