Acasă » Electricitate » Polonezii de la KGHM vor un reactor nuclear de mici dimensiuni NuScale până în 2029

Polonezii de la KGHM vor un reactor nuclear de mici dimensiuni NuScale până în 2029

21 februarie 2022
Electricitate
energynomics

Producătorul polonez de cupru și argint KGHM Polska Miedź a semnat un acord cu compania americană NuScale Power pentru implementarea tehnologiei reactorului modular de mici dimensiuni (SMR) în Polonia. Potrivit KGHM, construcția centralei modulare va permite companiei să alimenteze diviziile de producție a cuprului cu energie nucleară. Centrala va fi operațională până în 2029 și va ajuta Polonia să prevină eliminarea în atmosferă a până la 8 milioane de tone de emisii de CO₂ anual.

„Tehnologia SMR va eficientiza costurile companiei și va transforma sectorul energetic polonez”, a declarat Marcin Chludziński, președintele Consiliului de administrație al KGHM Polska Miedź S.A.

Reactorul nuclear modular de la NuScale Power va genera energie electrică și termică, permițând în același timp desalinizarea și producerea de hidrogen. KGHM este implicată în mineritul și prelucrarea resurselor naturale valoroase. Activul său principal este reprezentat de cel mai mare zăcământ de minereu de cupru din Europa, situat în sud-vestul Poloniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.