Acasă » Petrol și Gaze » Politicienii germani fac lobby împotriva Nord Stream 2, în urma otrăvirii liderului opoziției ruse, Alexei Navalny

Politicienii germani fac lobby împotriva Nord Stream 2, în urma otrăvirii liderului opoziției ruse, Alexei Navalny

4 septembrie 2020
Import-Export
Energynomics

Politicienii germani și criticii de lungă durată ai controversatului proiect de gaze naturale Nord Stream 2 au cerut Europei să oprească construcția conductei după otrăvirea liderului opoziției ruse, Alexei Navalny.

Astfel, Norbert Röttgen, deputat în cadrul Uniunii Creștine Democrate (CDU), partid condus de cancelarul Angela Merkel, a cerut un „răspuns european clar” și a spus că „ritualurile diplomatice” nu vor mai fi suficiente ca reacție la „politica inumană” a Rusiei, potrivit Clean Energy Wire, ZDF și Deutschlandfunk.

Având în vedere otrăvirea lui Navalny și situația din Belarus, finalizarea Nord Stream 2 „ar fi confirmarea finală pentru Vladimir Putin că urmează exact politica corectă, deoarece Occidentul nu face nimic, cel puțin în zonele care îl interesează”, a declarat Röttgen pentru ZDF.

Röttgen, șeful comisiei pentru afaceri externe din Bundestagul german, candidează pentru președinția CDU, care va fi decisă probabil la congresul partidului, în decembrie.

Șeful grupului parlamentar al Verzilor, Katrin Göring-Eckardt, a declarat că „tentativa de crimă evidentă” necesită un „răspuns foarte clar” din partea Germaniei și a UE. „Un astfel de răspuns, de exemplu, ar trebui să fie foarte clar: Nord Stream 2 nu mai este un proiect pe care să-l putem dezvolta împreună cu Rusia”, a spus ea.

Autor: Energynomics

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *