Acasă » Petrol și Gaze » POIM: 29 proiecte pentru dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale, în evaluare

POIM: 29 proiecte pentru dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale, în evaluare

4 noiembrie 2020
Furnizare
Energynomics

Până în prezent, în cadrul apelului POIM, au fost depuse 29 proiecte în valoare de 1,16 miliarde lei prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare pentru dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale. Proiectele sunt în proces de evaluare (etapa de verificare administrativă și a eligibilității).

Depunerea proiectelor în cadrul acestui apel are loc în două sesiuni: prima a avut loc în perioada 17 august – 17 octombrie 2020, iar cea de a doua se desfășoară până pe 17 decembrie 2020. Apelul POIM, cu o valoare de 235 milioane euro (peste 1 miliard lei), a fost lansat în contextul în care doar circa 30% din gospodăriile din România sunt conectate la rețeaua de gaze, a anunțat Ministerul Fondurilor Europene într-un comunicat de presă.

Totodată, apelul reprezintă un prim pas în implementarea Programului național de racordare a populației și clienților noncasnici la sistemul inteligent de distribuție a gazelor naturale, aprobat prin OUG nr. 128/2020. Finanțarea Programului din fonduri europene va continua și în viitoarea perioadă de programare, în care va beneficia de o alocare de 800 milioane euro. Astfel suma totală alocată pentru implementarea acestui program ajunge la 1 miliard euro, sumă ce va contribui la recuperarea decalajelor de dezvoltare în raport cu celelalte state din UE.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.