Acasă » Electricitate » Import-Export » Piața spot de energie electrică din România se va cupla cu cea din Bulgaria

Piața spot de energie electrică din România se va cupla cu cea din Bulgaria

10 august 2021
Electricitate
Gabriel Avăcăriței

Piața spot de energie electrică din România, cuplată inițial cu cele din Ungaria, Cehia și Slovacia și apoi cu cele din Austria, Germania, Polonia, se va cupla și cu cea din Bulgaria, în această toamnă, scrie e-nergia.ro.

Konstantin Konstantinov, CEO al IBEX, bursa de energie din Bulgaria a declarat recent că în data de 20 septembrie vor începe testele pentru cuplarea pieței spot din Bulgaria cu cea din România. Tranzacțiile cu energie în regim cuplat vor avea loc începând cu luna octombrie.

Informația a fost confirmată și de oficialii Transelectrica, așadar, din octombrie, piața spot de energie electrică va funcționa în regim cuplat și cu cea din Bulgaria.

Piața bulgară a fost deja cuplată cu piața spot din Grecia încă din primăvară.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *