Acasă » Regenerabile » Photon Energy semnează un contract bilateral de 13,5 GWh pe 20 de ani cu FORVIA Clarion Hungary

Photon Energy semnează un contract bilateral de 13,5 GWh pe 20 de ani cu FORVIA Clarion Hungary

31 ianuarie 2024
Regenerabile
energynomics

Photon Energy anunță că sucursala sa din Ungaria, Photon New Energy Alfa Kft., a semnat un contract de achiziție de energie electrică (PPA) de tip on-site pentru 20 de ani cu FORVIA Clarion Hungary, o subsidiară a liderului tehnologic din domeniul auto global FORVIA pentru construirea și exploatarea unei centrale electrice solare cu panouri fotovoltaice pe proprietatea clientului cu o capacitate de circa 630 kWp.

„Ne bucurăm să semnăm acest contract de achiziție de energie electrică (PPA) cu un lider global din domeniul auto. Contractul reprezintă un alt punct de reper pentru Photon Energy, consolidând și mai mult poziția noastră pe piața din Ungaria și extinzând oferta pentru sectorul industrial”, a afirmat Georg Hotar, CEO al Photon Energy Group.

„Avem încredere că soluția la cheie din cadrul acestui PPA, pe proprietatea clientului, va susține FORVIA în angajamentul său ambițios de a-și reduce amprenta de carbon și de a-și eficientiza semnificativ costurile cu energia pe termen lung. Acest proiect este punctul de plecare pentru obiectivele noastre de a ajunge un furnizor principal de soluții PPA în perimetrul clienților pentru consumatorii comerciali și industrial de energie din regiunea ECE. Panoplia de proiecte dinamice reflectă nevoia tot mai stringentă a sectorului corporate pentru soluții la cheie extrabilanțiere pentru nevoile lor de energie din surse regenerabile și suntem pregătiți să le furnizăm în baza celor 15 ani de experiență în industria parcurilor solare și a cunoașterii pieței de energie”.

Implementarea parcului solar pe proprietatea FORVIA utilizează atât modele PPA, cât și PV-as-a-service, având ca partener global compania Engie-Impact. Fiind dezvoltatorul local, Photon Energy a conceput o soluție optimă pentru FORVIA Clarion Hungary, care va fi beneficiarul corporate pentru 100% din energia electrică produsă de centrala electrică după finalizare.

În cadrul contractului de tip PPA, Photon Energy va dezvolta, construi și exploata centrala electrică. Instalația va fi construită pe o suprafață aparținând fabricii FORVIA Clarion Hungary Kft.din Nagykáta, la circa 80 km sud-est de Budapesta.

Photon Energy va putea maximiza capacitatea instalată în cadrul unei zone limitate utilizând o structură de montaj est/vest pentru a acoperi circa 20% din consumul de energie electrică al fabricii. 1 236 module monofață urmează a fi instalate, care vor genera circa 13,5 GWh pe durata PPA-ului, contribuind la reducerea emisiilor de CO2 cu o cantitate estimată de 3 670 tone metrice.

Ca parte a portofoliului de centrale electrice solare proprietare, Photon Energy deține și operează în acest moment o capacitate totală de generare de 51,8 MWp în Ungaria și furnizează servicii de exploatare și întreținere pentru o capacitate combinată a peste 180 MWp de elemente fotovoltaice în Ungaria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *