Acasă » Regenerabile » Photon Energy Group pune în funcțiune prima sa centrală fotovoltaică comercială din Europa

Photon Energy Group pune în funcțiune prima sa centrală fotovoltaică comercială din Europa

10 decembrie 2021
Regenerabile
energynomics

Photon Energy a finalizat și conectat la rețea o centrală fotovoltaică cu o capacitate de 1,3 MWp, în apropiere de localitatea Tolna. Aceasta extinde portofoliul companiei de centrale electrice proprii din Ungaria la 62, cu o capacitate cumulată de 50,4 MWp. La nivel global, compania deține și operează în prezent 87 de centrale electrice, cu o capacitate totală de 90,6 MWp.

Noua centrală electrică reprezintă prima centrală fotovoltaică din Ungaria a grupului Photon Energy pe care compania o va opera fără o schemă de sprijin. Producția totală anuală a centralei ar urma să fie de aproximativ 2,1 GWh, care corespunde unui venit anual estimat la 420.000 de euro, venit calculat pe baza prețurilor energiei electrice în Ungaria, pentru 2022. Având în vedere capacitatea avansată de producție a centralei, nu este exclus ca veniturile în 2022 să fie chiar mai mari decât cele estimate. Investiția totală în dezvoltarea și construcția centralei electrice a fost de un milion de euro și reprezintă prima investiție pe baza veniturilor înregistrate din emisiunea de obligațiuni Green Bond 2021/27 de către Photon Energy Group, cu un volum de 55 milioane de euro (plasat în noiembrie 2021) și o rată a dobânzii de 6,50%.

„Evoluțiile recente ale pieței din Europa, care impactează mai ales prețurile la energie, ne-au determinat să considerăm o nouă abordare”, a declarat Georg Hotar, CEO al Photon Energy Group. “Astfel, principiul economic, care stă la baza primei noastre centrale electrice comerciale europene, face parte din strategia de dezvoltare dinamică, în regiunea CEE. Suntem foarte motivați sa realizam acea valoare prin atingerea obiectivului nostru de a creste cu peste 500 MWp capacitatea de generare a centralelor fotovoltaice, până la sfârșitul anului 2024”, a mai spus el.

Noua centrală se întinde pe o suprafață de 2,2 hectare și folosește module fotovoltaice bifaciale, montate pe trackere cu o singură axă. Conectată la rețeaua E.ON, instalația ar urma să genereze anual aproximativ 2,1 GWh de energie electrică.

Electricitatea generată va fi vândută pe piața națională de energie electrică pe baza adaosurilor comerciale. Ceea ce înseamnă că nu au fost încheiate acorduri de achiziție de energie (PPA). Cu toate acestea, contractele de tip PPA pot juca un rol în viitoarea strategie de gestionare a veniturilor, alături de alte asemenea opțiuni, precizează compania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *