Acasă » Regenerabile » Photon Energy finalizează a zecea centrală fotovoltaică în România, de 3,8 MWp

Photon Energy finalizează a zecea centrală fotovoltaică în România, de 3,8 MWp

2 februarie 2024
Regenerabile
energynomics

Photon Energy Engineering a finalizat și a conectat la rețea a zecea sa centrală electrică fotovoltaică pe piața românească. Centrala electrică fotovoltaică are o capacitate de generare de 3,8 MWp, a anunțat compania.

„Suntem încântați să anunțăm finalizarea cu succes a energizării celei de-a zecea centrale electrice fotovoltaice în România, marcând un moment semnificativ pentru activitățile noastre în piața noastră de bază”, a declarat Georg Hotar, CEO al Grupului Photon Energy. „Centrala electrică fotovoltaică din Bocșa extinde portofoliul nostru IPP la 39,1 MWp în România și crește capacitatea noastră globală la 131,1 MWp.”

Se estimează că producția anuală totală a noii centrale electrice fotovoltaice va fi de aproximativ 5,9 GWh. Modulele bifaciale de înaltă eficiență montate pe structură tip tracker cu un singur ax vor furniza energie curată în rețeaua gestionată de E-Distribuție Banat. Energia electrică generată va fi vândută pe piața energetică pe baza unui comerț liber, fără sprijin guvernamental sau un Acord de Cumpărare de Energie (PPA) cu un off-taker.

Compania se așteaptă ca centrala să genereze venituri de aproximativ 490.000 de euro în 2024 pe baza prețurilor curente pentru energia electrică furnizată în bandă sau în PZU în România.

Centrala electrică fotovoltaică este situată în Bocșa (județul Caraș-Severin) și se întinde pe o suprafață de 5,6 hectare de teren viran, fiind dotată cu 6.160 de panouri solare combinate. Centrala este deținută și operată de companii înființate în scop special, acestea fiind deținute în întregime de Photon Energy Group.

Portofoliul IPP (Independent Power Producer) al companiei include acum 98 de centrale solare, cu o capacitate combinată de generare de 131,1 MWp.

Compania dezvoltă în prezent proiecte fotovoltaice solare cu o capacitate combinată de peste 1,2 GWp MWp în Australia și pe piețele sale principale din Europa Centrală și de Est, inclusiv aproximativ 220 MWp în România, unde compania are în dezvoltare proiecte în stadiul avansat de circa 12,4 MWp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *