Acasă » Regenerabile » Photon Energy dezvoltă în România proiecte fotovoltaice de peste 217 MW

Photon Energy dezvoltă în România proiecte fotovoltaice de peste 217 MW

20 noiembrie 2021
Regenerabile
energynomics

Photon Energy are în diferite stadii de dezvoltare un portofoliu de proiecte fotovoltaice de aproape218 MW în România. Volumul a crescut puternic față de nivelul de 105,2 MW de la finalul lui 2020. Ritmul de creștere din România este depășit doar de cel din Polonia – de la 24,9 MW, în 2020, la 125,1 MW, la 9 luni din 2021. Ungaria a stagnat, la fel și Australia, principala piață pe care activează Photon Energy pe segmentul de fotovoltaice.

În Polonia, 77% din proiectele fotovoltaice ale Photon Energy sunt în primul stadiu de dezvoltare – studiu de fezabilitate: LOI sau MOU semnat, amplasamentul cercetat și analizat, procese în desfășurare pentru închiriere/cumpărare de teren, evaluare de mediu și solicitarea de conectare la rețea). Pe de altă parte, în România, aproape 80% din capacitate este deja în dezvoltare: 5,5% este în dezvoltare avansată (a fost obținută autorizația de construcție și ATR-ul, precum și documentația pentru conectare la rețea) și 74% este în dezvoltare preliminară (acord preliminar cu privire la teren, evaluarea de mediu, proiectare inițială, cerere de ATR, alte activități pentru obținerea de avize și autorizații).

Modelul de business al Photon Energy este de a dezvolta aceste proiecte, dar nu și de a le menține pe toate în portofoliu, cea mai mare parte fiind vândută către alți investitori. La finalul lunii septembrie, compania deținea în portofoliu 86 de centrale fotovoltaice în Cehia, Slovacia, Ungaria si Australia, însumând o capacitate instalată de 89.3 MW. În România, Photon Energy este activă deja în zona de mentenanță, unde operează proiecte fotovoltaice de 15 MW.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *