Acasă » Regenerabile » Photon Energy conectează centrale solare de 10,3 MW la rețeaua din România

Photon Energy conectează centrale solare de 10,3 MW la rețeaua din România

30 august 2023
Regenerabile
energynomics

Photon Energy Engineering Romania, companie dedicată serviciilor tehnologice, de achiziții și construcții (EPC) – a finalizat și conectat la rețea două centrale fotovoltaice (PV) cu o capacitate de producție combinată de 10,3 MWp.

„Suntem încântați că ne-am extins portofoliul de active fotovoltaice operaționale cu o încă 10,3 MWp”, a declarat Georg Hotar, CEO al Photon Energy Group. „În urma punerii în funcțiune a primelor noastre șase centrale electrice din România la începutul acestui an, punerea în funcțiune a instalațiilor din Făget și Săhăteni reprezintă o altă etapă importantă pentru Photon Energy pe piața românească de energie regenerabilă, unde avem o capacitate suplimentară de aproximativ 20 MWp în cinci locații diferite într-un stadiu avansat de construcție.”

Se preconizează că producția anuală totală a centralelor electrice va fi de aproximativ 4,7 GWh și, respectiv, 10,9 GWh. Modulele solare de înaltă eficiență cu două fațete montate pe dispozitive de urmărire cu un singur ax vor furniza energie curată către rețelele gestionate de E-Distribuție Banat (Făget) și Distribuție Energie Electrică România (Săhăteni). Energia electrică produsă va fi vândută pe piața energiei pe bază comercială, fără niciun fel de sprijin guvernamental și fără un acord de cumpărare de energie electrică cu un distribuitor de energie.

Centralele vor genera venituri de aproximativ 2,25 milioane de euro în 2024 pe baza prețurilor curente la termen pentru sarcina de bază a energiei electrice în România.

Centralele electrice sunt situate în apropiere de Făget (județul Timiș) și Săhăteni (județul Buzău) și se întind pe 4,8 și, respectiv, 10 hectare de teren viran, fiind dotate cu 18.300 de panouri solare combinate. Centralele sunt deținute și operate de companii înființate în scop special, acestea fiind deținute în întregime de Photon Energy Group.

Portofoliul IPP (Independent Power Producer) al companiei include acum 96 de centrale solare, cu o capacitate combinată de generare de 123,4 MWp. În prezent, o capacitate totală de peste 100 MWp este vândută ca energie electrică curată direct pe piața de energie.

Compania dezvoltă în prezent proiecte fotovoltaice solare la scară utilitară, cu o capacitate combinată de peste 1,2 GWp MWp în Australia și pe piețele sale principale din Europa Centrală și de Est, inclusiv 223 MWp în România, o capacitate totală de 20,1 MWp fiind într-o etapă de construcție avansată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *