Acasă » Petrol și Gaze » Transport » Petromidia intră în revizie generală pentru şase săptămâni

Petromidia intră în revizie generală pentru şase săptămâni

12 octombrie 2015
Petrol și Gaze
energynomics

Rompetrol Rafinare va opri timp de şase săptămani, în perioada 11 octombrie – 20 noiembrie 2015, activitatea rafinăriei Petromidia şi a diviziei de petrochimie pentru revizia generală programată la cinci ani, costurile fiind de 77,5 milioane de dolari, anunță compania de procesare a țițeiului. Pe parcursul acestei perioade, compania va asigura livrările de produse către clienţi din stocurile proprii şi de pe piaţa regională.

„Revizia generală are loc o dată la cinci ani, în acord cu legislaţia în vigoare pentru funcţionarea unei rafinării, iar investiţia totală din acest an pentru revizia rafinăriei Petromidia şi a diviziei de petrochimie se ridică la 77,5 milioane de dolari. Revizia tehnică programată are scopul de a asigura un grad ridicat de siguranţă a echipamentelor aflate în funcţiune, la un cost scăzut de mentenanţă, precum şi îmbunătăţirea eficienţei instalaţiilor printr-o disponibilitate mecanică ridicată”, a declarat directorul general al companiei Rompetrol Rafinare, Yedil Utekov, preluat de Mediafax.

Lucrările sunt realizate şi coordonate de compania Rominserv, contractorul general al KMG International, dar şi de alte 44 de companii, fiind implicaţi în total 3.600 de angajaţi. Finalizarea lucrărilor de mentenanţă vizează atingerea unui grad de disponibilitate mecanică de 96,5%, după repunerea în funcţiune a instalaţiilor.

Revizia generală vizează, totodată, mentenanţa corectivă şi preventivă completă a echipamentelor, inspecţia tehnică a utilajelor, acestea fiind necesare pentru menţinerea funcţionării rafinăriei la capacitatea ei nominală. Rafinăria Petromidia are o capacitate instalată de procesare de 14.000 tone pe zi, iar în 2014 a procesat o cantitate record de materie primă – 5,05 milioane tone.

Rafinăria a funcționat anul trecut la capacitate maximă și nu a consemnat nicio oprire programată sau accidentală (365 de zile). Creşterea volumelor de producţie a continuat în prima jumătate a anului 2015, când cantitatea de materii prime prelucrate la rafinăria Petromidia a fost mai mare cu 11% faţă de perioada similară a anului trecut şi a atins nivelul de 2,6 milioane tone.

Divizia de petrochimie a procesat în primul semestru din 2015 o cantitate mai mare cu 8,2% (91.600 tone) comparativ cu cea realizată în aceeaşi perioadă a anului trecut. Segmentul de petrochimie este unicul producător de polipropilenă din România.

Rompetrol Rafinare a înregistrat un profit net consolidat în valoare de aproximativ 18 milioane de dolari în primul semestru al anului 2015, iar rezultatul operaţional consolidat (EBITDA) a consemnat, de asemenea, o evoluţie pozitivă, înregistrând valoarea de 56 de milioane de dolari, nivel dublu comparativ cu primul semestru din 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *