Acasă » Petrol și Gaze » Petrom: Franck Neel o înlocuiește pe Lăcrămioara Diaconu la șefia diviziei Downstream Gas

Petrom: Franck Neel o înlocuiește pe Lăcrămioara Diaconu la șefia diviziei Downstream Gas

27 aprilie 2018
Petrol și Gaze
Energynomics

În ședința de joi, Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom l-a numit pe Franck Neel, 47 de ani, în funcția de membru al Directoratului OMV Petrom responsabil cu activitatea Downstream Gas. În conformitate cu Actul Constitutiv al OMV Petrom, numirea a fost făcută pentru perioada rămasă din mandatul Lǎcrǎmioarei Diaconu-Pinţea, până la data de 16 aprilie 2019.

Franck Neel a acceptat numirea și va prelua poziția în funcție de disponibilitate, cel mai târziu începând cu data de 1 august 2018. Înainte de ședința Consiliului de Supraveghere, Lăcrămioara Diaconu-Pinţea a renunțat la mandatul de membru al Directoratului OMV Petrom responsabil cu activitatea Downstream Gas.

Renunțarea va deveni efectivă la momentul în care succesorul său va prelua funcția, dar nu mai târziu de 1 august 2018. În următoarele luni, Franck Neel și Lăcrămioara Diaconu-Pinţea vor colabora îndeaproape pentru o tranziție lină și pentru a contribui la atingerea obiectivelor de business ale companiei, anunță comunicatul OMV Petrom.

”Consiliul de Supraveghere îi mulțumește Lăcrămioara Diaconu-Pinţea pentru angajament și pentru contribuția la succesul companiei și îi urează toate cele bune pentru viitor. Totodată, Consiliul de Supraveghere îi urează bun-venit lui Franck Neel”.

După studii în Inginerie Mecanică la Universitatea din Rouen, Franța, Franck Neel și-a început cariera în 1993 și a lucrat peste 20 de ani pentru o importantă companie europeană de gaze, unde a deținut numeroase poziții de conducere în Marea Britanie, Ungaria, Italia, Franța, precum și în Belgia și Olanda. Din 2014, este General Manager responsabil pentru clienții industriali și comerciali și pentru servicii de consultanță în energie, în Londra, Marea Britanie.

Totodată, Stefan Waldner a informat Consiliul de Supraveghere că nu va mai fi disponibil pentru exercitarea funcției de Director Financiar după data de 16 aprilie 2019, dată la care mandatul actual încetează, însă va continua să dețină această funcție până atunci. După expirarea mandatului, Stefan Waldner va prelua o altă funcție în structura financiară în cadrul grupului OMV.

Prin urmare, Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom a numit-o pe Alina-Gabriela Popa, 40 de ani, în funcția de Director Financiar și membru al Directoratului OMV Petrom începând cu 17 aprilie 2019. După studii economice la București, România, Alina-Gabriela Popa și-a început cariera în 1999 la Deloitte Romania. S-a alăturat OMV Petrom în 2006, unde a deținut poziții de conducere în structura financiara. Din aprilie 2015, este Managing Director al OMV Petrom Global Solutions, centrul de servicii al OMV.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *