Acasă » Petrol și Gaze » Petrolul atinge maximul anului 2019 pe fondul scăderii furnizărilor OPEC

Petrolul atinge maximul anului 2019 pe fondul scăderii furnizărilor OPEC

3 aprilie 2019
Import-Export
Energynomics

Petrolului a atins un nivel record pentru 2019 de peste 69 dolari pe baril marți, pe fondul sancțiunilor împotriva Iranului și altor influențe din Venezuela care ar afecta furnizarea OPEC, și totodată pe fondul îngrijorărilor legate de scăderea cererii.

Statele Unite au în vedere mai mult sancțiuni împotriva Iranului, ale cărui exporturi de petrol au fost reduse la jumătate prin măsurile existente, a declarat un oficial. Un terminal din Venezuela, de asemenea aflat sub sancțiuni ale S.U.A., a oprit din nou operațiunile, potrivit Reuters.

Astfel, cotația Brent a atins 69,50 dolari, cel mai mare preț de la jumătatea lunii noiembrie, iar la 11:53 GMT a scăzut cu 2 cenți la 68,99 dolari pe baril. Petrolul brut din SUA a crescut cu 43 de cenți, la 62,02 dolari, ajungând la peste 62 de dolari pentru prima dată de la începutul lunii noiembrie.

„Reducerile din furnizare sunt pe piață de ceva vreme, dar situația din Venezuela nu se îmbunătățește”, a declarat Olivier Jakob, analist la Petromatrix. „Asta scoate mult petrol din piață.”

Mai multe reduceri din partea Iranului și Venezuelei ar putea majora efectul diminuării producției OPEC, mișcare începută în ianuarie, menită să prevină scăderea prețurilor.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *