Acasă » Termo » Petrocart își face unitate de cogenerare cu 3 milioane de euro

Petrocart își face unitate de cogenerare cu 3 milioane de euro

9 iunie 2017
Cogenerare
Bogdan Tudorache

Producătorul de hârtie de uz casnic și cartoane electrotehnice Petrocart Piatra Neamț își va construi o unitate de cogenerare de înalta eficientă, conform unui comunicat remis Bursei de Valori București. Proiectul va necesita investiții de 3 milioane de euro, din care 70% cu fonduri europene nerambursabile.

Compania a convocat adunarea generală extraordinară a acționarilor pentru 14 iunie, pentru a aproba proiectul în cauză.

Pe ordinea de zi sunt prevăzute ”aprobarea accesării de fonduri Europene din Programul Operaţional Infrastructură Mare (POlM) 2014 -2020, Axa Prioritară 6 ”Promovarea energiei curate şi eficienţei energetice în vedrea susţinerii unei economii de emisii scăzute de carbon”, dar și ”aprobarea realizării proiectului de investiţii ‘lJnitate de cogenerare de înaltă eficiență…în vederea creşterii eficienţei energetice”, în valoare totală estimată de maxim 3 milioane de euro, din care 70% din cheltuielile eligibile reprezintă asistenţă financiară nerambursabilă”, se specifică în convocator

Documentul mai prevede împuternicirea Consiliului de Administraţie ”cu puteri depline pentru punerea în aplicare a Hotărârii de aprobare a proiectului de investiţii” privind  unitatea de cogenerare de înaltă eficiență.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.