Acasă » Petrol și Gaze » Peste 700 de companii germane cer viitorului guvern să elimine subvențiile pentru combustibilii fosili

Peste 700 de companii germane cer viitorului guvern să elimine subvențiile pentru combustibilii fosili

11 noiembrie 2021
Mediu
Energynomics

Mai mult de 700 de companii cer eliminarea subvențiilor pentru combustibilii fosili în Germania, într-un efort de a stimula o concurență loială și de a asigura statutul de țară favorabilă afacerilor, potrivit Clean Energy Wire.

Companiile, inclusiv grupul de gestionare a deșeurilor Remondis, producătorul de sisteme de control și automatizare Mahlo și producătorul de cosmetice, solicită următorului guvern federal al Germaniei să elimine subvențiile care dăunează climei. O inițiativă a ONG-urilor pentru afaceri durabile Forum Ökologisch-Soziale Marktwirtschaft (FÖS) și Bundesverband Nachhaltige Wirtschaft (BNW), apelul are ca scop protejarea poziției Germaniei ca țară atractivă pentru afaceri, punând capăt distorsiunilor pieței și protejând clima.

În acest scop, se promovează o politică climatică bazată pe piață, care creează o concurență loială, crește securitatea în planificare pentru investițiile private și corporative și sprijină poziția pe piață a soluțiilor și tehnologiilor durabile, pro- climă. Cele cinci cereri concrete ale petenților includ creșterea prețului motorinei, impozitarea combustibilului din aviație și a biletelor de avion, limitarea protecției pentru emisii de carbon oferită companiilor care sunt de fapt împovărate de prețurile CO2, alinierea scutirilor din industrie pentru costurile energiei cu protecția climei și limitarea mașinilor oficiale de stat și guvernamentale la vehicule cu zero emisii.

„Este timpul să luăm în serios reducerea subvențiilor care dăunează climei”, a spus șeful FÖS, Carolin Schenuit. „Două dintre cele trei partide aflate acum la negocieri au această măsură în programele lor electorale, mai mult de 85% din populație o susține, la fel și numeroase companii, așa cum arată apelul nostru. Acum trebuie să o transformăm în politică concretă”.

Germania a cheltuit peste 65 de miliarde de euro pentru subvenții dăunătoare mediului în 2018, majoritatea fiind destinate energiei și transporturilor, potrivit Agenției Federale de Mediu (UBA). Criticii văd în tranziția la un nou guvern o oportunitate ideală de a reduce aceste subvenții și de a folosi banii pentru investiții ecologice.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *