Acasă » Interes general » Peste 57.800 de IMM-uri sunt înscrise în programul IMM Invest, care totalizează circa 726.200 de locuri de muncă

Peste 57.800 de IMM-uri sunt înscrise în programul IMM Invest, care totalizează circa 726.200 de locuri de muncă

20 mai 2020
Interes general
Energynomics

Peste 57.800 de întreprinderi mici şi mijlocii sunt înscrise în programul IMM Invest, care totalizează circa 726.200 locuri de muncă, până în prezent fiind aprobate de către bănci circa 5.000 de dosare, a declarat marţi Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

„Noi am strâns 57.807 dosare, iar băncile au procesat circa 5.000 din acestea, care sunt aprobate. Este primul şi singurul program care a produs efecte într-o săptămână de la aprobarea lor. Este clar că nu putem intra peste normele interne. Sunt 22 de bănci. Fiecare bancă are o normă proprie. Bineînţeles, acea normă proprie nu trebuie să sară de la legislaţia primară şi secundară în cadrul programului IMM Invest. Spre sfârşitul săptămânii, băncile au o săptămână de când au început să evalueze”, a explicat Dumitru Nancu, citat de Agerpres.

„Estimăm că până la sfârşitul acestei săptămâni vom avea un număr semnificativ de aprobări. Practic o evaluare la bancă mai mult de cinci zile nu durează. Deci undeva la sfârşitul lunii vom trece peste jumătate de cererile aprobate. Băncile şi-au automatizat aplicaţiile. Până la sfârşitul lunii vom vedea efectele directe. Vrem să vedem cât s-a subscris din plafon. Începând cu 1 iunie vom face fie realocări, fie suplimentări de plafon”, a mai spus directorul general al FNGCIMM.

Autor: Energynomics

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.