Acasă » Petrol și Gaze » Pentru a prelua GNL de la Argo FSRU mai e nevoie de modernizări ale infrastructurii

Pentru a prelua GNL de la Argo FSRU mai e nevoie de modernizări ale infrastructurii

1 noiembrie 2023
Petrol și Gaze
energynomics

Mediterranean Gas va exporta GNL în România și în Europa Centrală, dar este nevoie de modernizarea infrastructurii pentru a acoperi cererea în creștere, potrivit lui Stefanos Economides, Business Development la Mediterranean Gas SA, cu ocazia Congresului Central-European al Gazelor Naturale, organizat recent de Transgaz la Sibiu.

„Intenționăm să exportăm gaze din Volos spre nord, dar avem nevoie de unele modernizări ale conductelor pentru a acoperi întreaga cerere. Proiectul va produce 5,2 miliarde de metri cubi pe an. Participarea Transgaz în compania noastră este benefică pentru ambele companii, pentru ambele țări și pentru regiune, pentru că acele volume vor merge în România și poate mai departe în Europa Centrală”, a spus Economides.

Mediterranean Gas este o companie energetică care are ca obiectiv construirea, dezvoltarea, exploatarea și gestionarea sistemelor de GNL și de gaze naturale. Compania este dezvoltatorul proiectului Argo FSRU, un terminal de depozitare și regazeificare a GNL în Volos, pentru a asigura diversificarea surselor și securitatea energetică în Grecia, în Balcani și în restul regiunii. Se preconizează că Argo FSRU va începe să funcționeze la începutul anului 2024.

În luna septembrie a acestui an, operatorul de sistem din România Transgaz a preluat o participație de 15% în consorțiul Mediterranean Gas, care dezvoltă proiectul Argo FSRU la Volos, pe coasta de est a continentului, o mișcare care întărește perspectivele de dezvoltare a terminalului de GNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *