Acasă » Regenerabile » Orsted vinde jumătate dintr-un parc eolian offshore pentru 5,88 mld. dolari

Orsted vinde jumătate dintr-un parc eolian offshore pentru 5,88 mld. dolari

20 septembrie 2018
Eolian
energynomics

Compania daneză Orsted a semnat un acord privind vânzarea a 50% din parcul eolian offshore Hornsea 1 către Global Infrastructure Partners (GIP).

Prețul total de vânzare al parcului, situat în Marea Nordului, în largul coastei engleze, se ridică la aproximativ 4,46 miliarde de lire sterline (5,88 miliarde de dolari), sumă care urmează să fie plătită între 2018 și 2020, a declarat Orsted, conform CNBC.

Hornsea 1 se află în prezent în construcție și va fi cea mai mare fermă eoliană offshore din lume, când lucrările vor fi gata, în 2020.

Compusă din 174 de turbine Siemens Gamesa, proiectul va avea o capacitate totală de 1.218 megawați (MW), suficient pentru a alimenta peste 1 milion de locuințe în Regatul Unit, potrivit Orsted.

„Acesta este cel de-al treilea parteneriat cu GIP și suntem încântați să avem unul dintre cele mai mari fonduri de infrastructură din lume ca partener, în cel mai mare parc eolian offshore din lume”, a declarat Ole Kjems Sorensen, vicepreședinte executiv al companiei.

Capacitatea totală a eoliană offshore a Europei a crescut cu 25% în 2017, potrivit WindEurope. Anul trecut au fost instalați în Europa peste 3,1 gigawați (GW) de eolian offshore, iar capacitatea totală a crescut astfel aproape de 15,8 GW, potrivit instituției citate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *