Acasă » Interes general » Macroeconomie » OPSPI apreciază că va încasa cu 1,4 miliarde de lei mai puțin din privatizări decât prognozase inițial

OPSPI apreciază că va încasa cu 1,4 miliarde de lei mai puțin din privatizări decât prognozase inițial

7 octombrie 2013
Interes general
energynomics

Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) a făcut o rectificare în scădere cu 1,41 miliarde de lei a veniturilor originite din privatizare în acest an, la 448,8 milioane de lei. Estimarea inițială era că se vor încasa 1,86 miliarde de lei din privatizare. Totodată, OPSPI mizează pe încasări din dividende de 1,39 miliarde de lei, mai mari cu circa 5% față de nivelul prognozat.

„Se majorează veniturile din dividende cu suma de 117,98 milioane de lei şi alte venituri cu suma de 1,73 milioane de lei, ca urmare a înregistrării în execuţie a unor venituri mai mari decât cele prognozate. Se diminuează veniturile din privatizare cu suma de 1,41 miliarde de lei (…)”, se arată în nota de fundamentare a unui proiect de hotărâre de guvern elaborat de Ministerul Economiei. Documentul mai arată că încasările de dividende în primele opt luni ale anului în curs au depăşit cu 9,2% nivelul propus.

Reducerea estimărilor privind încasările din privatizări are ca efect rectificarea bugetului pentru anul în curs al OPSPI, astfel că veniturile totale sunt estimate să scadă de la 3,14 miliarde de lei la 1,84 miliarde de lei (415,3 milioane de euro).

Departamentul pentru Energie a preluat cele mai importante companii din sectorul energetic de la Ministerul Economiei, iar către această instituție nou-creată au fost transferate și atribuţiile pentru sectorul energetic ale OPSPI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.