Acasă » Interes general » Operatorii germani spun că sunt necesare conducte noi pentru construirea unei rețele de hidrogen

Operatorii germani spun că sunt necesare conducte noi pentru construirea unei rețele de hidrogen

29 ianuarie 2020
Interes general
Energynomics

Industria gazelor din Germania intenționează să înființeze o rețea de conducte de 5.900 de kilometri pentru a permite utilizarea la scală largă a hidrogenului. Conform unui plan consultat de cotidianul de afaceri Handelsblatt, organizația-umbrelă a operatorului de rețea de transport a gazelor FNB Gas intenționează să utilizeze în principal infrastructura existentă pentru a transporta hidrogen de la amplasamentele de generație viitoare din nordul țării către centrele industriale din vest și sud, relatează Klaus Stratmann pentru Handelsblatt.

„Operatorii rețelei de transport s-au angajat să utilizeze și infrastructura de gaz existentă pentru hidrogen. Lucrăm cu viteză maximă la soluții concrete de planificare tehnică și de rețea pentru a ne asigura că integrarea poate avea succes”, a declarat șeful FNB Gas, Ralph Bahke. Peste 90 la sută din rețeaua de hidrogen planificată de operatori se bazează pe rețeaua existentă utilizată pentru transportul gazelor naturale. Rețeaua de hidrogen ar permite, deasemenea, importul hidrogenului prin nave sau conducte, conform Clean Energy Wire.

Autor: Energynomics

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *