Acasă » Electricitate » Distribuţie » OPCOM a pierdut un proces cu ANRE

OPCOM a pierdut un proces cu ANRE

25 septembrie 2014
Distribuţie
energynomics

OPCOM, operatorul pieței de energie și gaze, a pierdut un proces intentat ANRE, în care contestă o amendă dată pentru faptul că a permis tranzacţii cu electricitate la preţuri şi cantităţi varibile, scrie cotidianul Bursa. OPCOM ar fi făcut făcut apel.

Amenda ar fi fost dată deoarece „licitaţia pe un preţ care nu contează, în majoritatea cazurilor, decât într-o cotă de 1% la preţul de contract, reprezintă o manipulare a pieţei de energie electrică (preţul de licitaţie poate fi oricât de mare sau oricât de mic, deoarece el nu contează pentru părţile care se vor angaja în contract, dar va da o indicaţie eronată celorlalte părţi interesate şi scade gradul de transparenţă a licitaţiei respective)”, spun specialiști din ANRE citați de cotidianul amintit.

Nu doar OPCOM ar fi fost amendată, ci și alți actori din piața de energie, și toate au fost contestate. Rămâne de văzut care va fi decizia instanței și în celelalte cazuri, căci se pare că ANRE a dat amenzi invocând motive diferite.

Producătorii și furnizorii contestă interpretarea legii pe care o face ANRE, iar o dezbatere publică pe această chestiune, precum și pe marginea legii de înființare a ANRE și a activității sale raportate, urmează a avea loc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *