Acasă » Petrol și Gaze » OMV și Compania Națională de Petrol din Abu Dhabi semnează un MoU pentru LNG

OMV și Compania Națională de Petrol din Abu Dhabi semnează un MoU pentru LNG

27 octombrie 2022
Petrol și Gaze
energynomics

OMV și Compania Națională de Petrol din Abu Dhabi (ADNOC) au semnat un Memorandum de Înțelegere (MoU) pentru a explora un nou parteneriat în livrările de LNG, potrivit unui comunicat. Semnarea a avut loc în prezența Alteței Sale șeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan, președintele Emiratelor Arabe Unite și conducătorul Abu Dhabi, și a Excelenței Sale Karl Nehammer, cancelar federal al Austriei.

Prin acest memorandum de înțelegere, OMV și ADNOC intenționează să exploreze un parteneriat în furnizarea de LNG pentru a sprijini securitatea aprovizionării cu energie a Austriei, cu scopul de a asigura achiziționarea de LNG pentru sezonul de iarnă 2023/2024, conform Financialintelligence.ro.

„Facem un pas important în intensificarea parteneriatului puternic dintre OMV și ADNOC. În același timp, acest acord este un alt element de bază în eforturile noastre de a consolida aprovizionarea cu energie a Austriei prin diversificarea surselor de gaze din portofoliul nostru”, a spus Alfred Stern, CEO OMV.

OMV și ADNOC lucrează deja împreună de-a lungul lanțului valoric în multe domenii. În Explorare & Producție, OMV a achiziționat o participație de 20% în concesiunea offshore pentru cele două zăcăminte petroliere SARB și Umm Lulu în aprilie 2018, urmată de achiziționarea unui pachet de 5% în concesiunea zăcământului de gaze acide și condensat Ghasha, cu un termen de 40 ani, în decembrie 2018.

În Rafinare & Marketing, OMV a achiziționat în 2019 o participație de 15% în ADNOC Global Trading și ADNOC Refining, care deține a patra rafinărie ca mărime din lume. În Chemicals & Materials, OMV, prin filiala sa Borealis, este acționar la Borouge, care operează unul dintre cele mai mari complexe integrate de poliolefine din lume în Al Ruways.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *