Acasă » Petrol și Gaze » OMV Petrom semnează contractul de transfer pentru 40 de zăcăminte către Dacian Petroleum

OMV Petrom semnează contractul de transfer pentru 40 de zăcăminte către Dacian Petroleum

Energynomics

Bogdan Tudorache

OMV Petrom a anunțat miercuri semnarea contractului privind transferul a 40 de zăcăminte onshore de țiței și gaze din România către Dacian Petroleum, în contexul unui transfer de activitate.

”Transferul drepturilor și obligațiilor din acordurile de concesiune este supus aprobării autorităților, conform Legii Petrolului. Transferul este parte a programului de optimizare a portofoliului Diviziei Upstream a OMV Petrom, care are că scop eficientizarea operațiunilor și concentrarea pe cele mai profitabile zăcăminte cheie”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul companiei OMV Petrom.

Cele 40 de zăcăminte ce vor fi transferate sunt situate în sudul României și au o producție cumulată de țiței și gaze de aproximativ 1.700 bep/zi, reprezentând circa 1% din producția OMV Petrom.

Dacian Petroleum S.R.L. a încheiat contractul de transfer al activității având că scop extinderea duratei de viață a celor 40 de zăcăminte, considerate marginale pentru OMV Petrom. În baza contractului, OMV Petrom va transfera, de asemenea, sondele și infrastructură de țiței și gaze aferentă, împreună cu aproximativ 190 de salariați.

Procesul de selecție a companiei care va prelua licențele s-a desfășurat în conformitate cu cele mai bune practici internaționale. Procesul s-a desfășurat pe o perioada de 30 de luni, cu participarea unor companii din România și din străinătate.

Acesta este al treilea transfer din programul de optimizare a portofoliului Upstream al OMV Petrom. Anterior, au mai fost transferate alte 28 de zăcăminte: 19 zăcăminte în august 2017 și alte 9 în martie 2019, toate către Mazarine Energy România.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *