Acasă » Petrol și Gaze » OMV Petrom lansează un nou proiect de dezvoltare a competențelor digitale pentru angajați

OMV Petrom lansează un nou proiect de dezvoltare a competențelor digitale pentru angajați

24 noiembrie 2021
Digitalizare
Energynomics

OMV Petrom a lansat un proiect de dezvoltare a competenţelor digitale ale angajaţilor, „Digital Training Skill”, în valoare de 2 milioane de lei, cofinanţat din Fondul Social European, informează compania.

Proiectul se derulează pe o perioadă de 18 luni, începând cu anul acesta.

„Transformarea digitală a OMV Petrom este un proces care se bazează atât pe implementarea de noi tehnologii, cât şi pe crearea unei culturi şi a unei mentalităţi digitale în rândul angajaţilor. Această abordare, orientată spre inovaţie şi agilitate, susţine compania să se adapteze la evoluţiile de la nivel global prin care trece sectorul energetic”, a declarat Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

Programul „Digital Training Skills” se bazează pe trei piloni: adoptarea tehnologiilor digitale, promovarea unei culturi pentru schimbare şi adoptarea competenţelor digitale IT globale.

Cursurile de pregătire vor avea ca scop formarea de competenţe avansate în domeniile sistemelor energetice de monitorizare şi informaţie, securităţii cibernetice a infrastructurii critice şi ştiinţa datelor.

Peste 300 de angajaţi vor beneficia de programul de pregătire. Dintre aceştia, circa 25% vor fi femei, iar minimum 5% vor fi angajaţi cu vârste cuprinse între 54 şi 65 de ani, potrivit Agerpres.

La finalul activităţilor de formare se vor acorda diplome şi certificate de participare în urma unui proces de evaluare organizat de solicitant. Proiect este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.