Acasă » Regenerabile » OMV Petrom a finalizat primul parc fotovoltaic dedicat operațiunilor proprii

OMV Petrom a finalizat primul parc fotovoltaic dedicat operațiunilor proprii

24 martie 2022
Regenerabile
energynomics

OMV Petrom a finalizat primul parc fotovoltaic dedicat operațiunilor proprii. Acesta va produce peste 4.600 de MWh de energie electrică verde pe întreaga sa durată de viață. Electricitatea va fi utilizată intern, în cadrul diviziei de Explorare si Producție, a anunțat compania.

Parcul include aproape 1.000 de panouri fotovoltaice care au fost instalate pe o suprafață de 5.500 de metri pătrați, echivalentul unui teren de fotbal, în localitatea Icoana, județul Olt. Acestea vor produce peste 4.600 MWh de energie verde pe întreaga lor durată de viață, estimată la 13 ani.

Gradul de performanță al instalației este unul ridicat, de 84%. Prin înlocuirea sursei convenționale de energie electrică, emisiile de dioxid de carbon vor fi reduse cu peste 1.200 de tone pe întreaga durată de viață a panourilor.

„Acest proiect este o premiera pentru noi si face parte din programul de eficiență energetică, prin care ne dorim sa reducem impactul asupra mediului. Vom continua să dezvoltam astfel de proiecte, care vor contribui la obiectivul nostru de decarbonizare a operațiunilor”, a declarat Chris Veit, membru al directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea de Explorare și Producție.

Începând cu anul 2010, OMV Petrom a investit aproximativ 72 de milioane de euro în realizarea de proiecte care furnizează energie electrică, sau energie electrică și termică, pentru activitățile de producție. În prezent, circa 65% din necesarul de electricitate al activităților de explorare și producție este generat intern. Obiectivul pe termen mediu este ca necesarul de electricitate să fie asigurat exclusiv din surse interne.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *