Acasă » Petrol și Gaze » OMV a lansat în România un nou tip de benzină – MaxxMotion 100plus

OMV a lansat în România un nou tip de benzină – MaxxMotion 100plus

energynomics

OMV, principalul acționar al celei mai importante companii românești de petrol și gaze, OMV Petrom, a lansat la începutul acestei luni în România o nouă benzină, OMV MaxxMotion 100plus.

Benzina OMV MaxxMotion 100plus este special dezvoltată cu o combinaţie unică de aditivi cu triplu efect  care curăţă, protejează şi previne depunerile din motor cât și depunerile pe supapa de admisie cu până la 96%, maximizează puterea motorului şi îmbunătăţeşte performanţele de acceleraţie, a declarat directorul de retail al OMV Petrom România, Adrian Nicolăescu.

Potrivit reprezentanților companiei, ”noul tip de carburant de ultimă generaţie are grijă de motorul maşinii, în sensul în care îi prelungeşte durata de viaţă şi, în acelaşi timp, maximizează performanţa motorului. Noua benzină respectă întru totul cele mai înalte standarde stabilite de asociaţiile producătorilor auto şi de motoare din întreaga lume”.
„Caracteristicile OMV MaxxMotion 100plus rezultate în urma testelor se încadrează în benzinele de categoria 5, cea mai avansată categorie, pentru care există cele mai riguroase cerinţe de performanţă a carburanţilor”, se arată în comunicatul OMV.
Evoluţia tehnologiilor folosite de industria auto şi a motoarelor impune standarde de calitate mult mai ridicate pentru carburanţi. Odată cu introducerea motoarelor turbo cu injecţie directă, de capacitate mică, a crescut exponenţial nevoia unui carburant de calitate pentru a asigura o compresie maximă.

„În aceste circumstanţe, alegerea unui carburant de ultima generaţie care îndeplineşte complet cele mai înalte standarde şi garantează o cifra octanică înaltă este de preferat. Pentru că va garanta cea mai bună performanţă cu un consum redus”, a afirmat directorul after sales al BMW Group România, Dominik Trzupek.

Potrivit OMV, aditivii avansaţi din noua benzină păstrează motorul curat şi previn coroziunea. Testele au arătat că folosirea îndelungată elimină până la 63% din depuneri, dar au şi un puternic efect de prevenţie, maximizând durata de viaţă a motorului: până la 100% prevenire a coroziunii şi până la 96% prevenire a depunerilor de pe supapele de admisie.

”Benzina garantează o cifră octanică de minimum 100, cu impact direct în performanţa motorului. În plus, noua benzină conţine aditivi speciali care minimizează fricţiunea, crescând astfel eficienţa motorului. Testele au indicat creşterea puterii motorului cu până la 5% în faza de accelerare şi îmbunătăţirea performanţelor la accelerare cu până la 14%”, se mai arată în comunicatul OMV.

OMV dispune în prezent de o reţea internaţională de 1.400 de staţii de distribuţie carburanţi, în nouă ţări europene. În România, reţeaua este operată prin intermediul OMV Petrom, companie controlată de OMV, alături de staţiile OMV din Bulgaria şi Serbia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *