Acasă » Petrol și Gaze » Procesare » Oltchim a primit nouă oferte angajante de preluare

Oltchim a primit nouă oferte angajante de preluare

10 iulie 2017
Petrol și Gaze
energynomics

Oltchim a primit oferte angajante de la nouă ofertanți, pentru pachetele de active ale societății, acestea urmând să fie analizate în perioada următoare, se arată într-un anunț publicat pe site-ul Bursei de Valori București (BVB).

”Oltchim, societate în reorganizare judiciară, anunță încheierea în data de 6 iulie 2017 a etapei de depunere a ofertelor finale în procesul competitiv privind vânzarea pachetelor de active ale societății. Vă informăm că societatea a primit oferte angajante de la nouă ofertanți. Acestea vor fi analizate în perioada următoare”, se mai arată în document.

Printre ofertanți se află și Chimcomplex Borzești, membră a grupului SCR, care dorește preluarea activelor combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea pentru a crea un gigant românesc în industria chimică, conform unui comunicat de presă al companiei, transmis către energynomics.ro.

În acest sens, Chimcomplex vizează pe mai departe crearea Companiei Române de Chimie — viitor jucător important din punct de vedere al relevanței regionale în industria chimică, precizează compania.

Planul de afaceri al acestei noi entități este fundamentat pe relansarea chimiei românești, incluzând posibilitatea de creștere a producției industriale la peste 1 miliard de euro anual, în 7 ani de la preluare, precum și crearea de locuri de muncă la peste 9.000 pe orizontală și verticală, cât și pe diversificarea operațiunilor comerciale în întreagă regiune.

Industria chimică românească a înregistrat un puternic declin după anii 1990, când se află pe locul 10 mondial că volum al producției, având la nivel național o pondere de 16,9% din totalul producției industriale. Din cele 72 de combinate și fabrici au rămas în funcțiune în 2016 doar 14, ce asigura o producție chimică a României de 11 ori mai mică decât cea înregistrată în 1990.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.