Acasă » Interes general » Oil Terminal şi Iulius Real Estate – contract de parteneriat pentru o investiţie de 815 mil. euro

Oil Terminal şi Iulius Real Estate – contract de parteneriat pentru o investiţie de 815 mil. euro

17 septembrie 2023
Interes general
energynomics

Oil Terminal şi Iulius Real Estate au semnat, joi, un contract de parteneriat la sediul Ministerului Energiei (ME), ce se referă la un proiect de reconversie urbană în Constanţa, investiţie ce depăşeşte 815 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Energiei, un teren de 38 de hectare deţinut de Oil Terminal, societate pe acţiuni din care ME deţine 87,75%, inactiv de peste 10 ani şi care a găzduit spaţii de depozitare a produselor petroliere, este redat oraşului ca o zonă urbană sustenabilă şi accesibilă pentru întreaga comunitate, cu aport la dezvoltarea economică, turistică, socială şi culturală a oraşului Constanţa.

“Acest parteneriat între o companie cu capital majoritar de stat şi un antreprenor român serios, cu rezultate demonstrate, reprezintă cea mai mare şansă de dezvoltare pentru Constanţa şi Dobrogea. Obiectivul este transformarea comunităţii printr-un spaţiu modern, atrăgător pentru oportunităţi economice şi turism, indiferent de sezon. Încurajăm toate companiile din portofoliul ministerului economiei să încheie astfel de parteneriate, într-un mod competitiv şi transparent, şi să contribuie astfel la bunăstarea românilor prin crearea de locuri de muncă şi prin creşterea calităţii vieţii”, a declarat Sebastian Burduja, ministrul Energiei.

Pe lângă investiţia estimată la peste 815 milioane de euro în valorificarea terenului ca proiect ce integrează grădini urbane, birouri, zonă de shopping şi divertisment, facilităţi educaţionale şi culturale, dar şi o infrastructură integrată pentru susţinerea mobilităţii şi conectivităţii, Iulius va achita companiei Oil Terminal o taxă anuală de superficie de 2 milioane de euro, indexabilă

“Acest parteneriat reprezintă materializarea unui obiectiv foarte important din strategia de dezvoltare pentru anii 2020 – 2025 a Oil Terminal SA, privind valorificarea unui teren inactiv de peste 10 ani, întrucât activitatea anterioară a devenit incompatibilă pentru a se desfăşura în oraş, aproape de zone locuibile. Astfel, ne susţinem implementarea proiectelor investiţionale conexe activităţii principale. Aveam nevoie de un partener cu viziunea şi capacitatea de a fructifica acest teren nu doar ca demers de business, ci ca unul cu impact pentru comunitate. Ne bucurăm că, la invitaţia noastră lansată public, Iulius Real Estate a fost printre companiile care au depus oferte şi singura care şi-a asumat ecologizarea terenului, un criteriu principal în procesul de selecţie. Cunoscând experienţa Iulius, avem convingerea că oraşul va câştiga un proiect cu un rol definitoriu pentru dezvoltarea Constanţei, ca urmare a unei investiţii istorice pentru regiunea de sud-est a României şi nu numai”, a declarat Viorel-Sorin Ciutureanu, directorul general Oil Terminal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *