Acasă » Interes general » O nouă petiție pentru anularea Brexit-ului a strâns 3 milioane de semnături în mai puțin de 48 de ore

O nouă petiție pentru anularea Brexit-ului a strâns 3 milioane de semnături în mai puțin de 48 de ore

22 martie 2019
Interes general
energynomics

O petiție pentru revocarea Articolului 50 și pentru rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană a strâns trei milioane de semnături în mai puțin de 48 de ore, arată site-ul oficial al Comitetului pentru Petiții din UK.

Într-un interval de timp record, este cel mai mare volum de voturi atras vreodată de o petiție postată pe site-ul Parlamentului britanic. Site-ul Comitetului a cedat în mai multe rânduri.

Petiția “Revocați Articolul 50 pentru a rămâne în UE” include următorul text: „Guvernul a susținut în mod repetat că ieșirea din Uniunea Europeană este voința poporului. Trebuie să eliminăm acest argument arătând nivelul ridicat de susținere populară pentru rămânerea în UE. Un vot oficial s-ar putea să nu aibă loc, deci votați acum”.

Petiția a fost postată miercuri și a strâns 100.000 de semnături în primele două ore. Mai multe vedete au anunțat că au semnat această petiție și și-au încurajat fanii să semneze și ei. Printre cei care au aderat la inițiativă se numără actorii Hugh Grant și David Mitchell.

Dintre cele 1427 de petiții online dedicate Brexit-ului, numai 10 au atins cota 100.000 de semnături, în șase luni, pentru a intrat automat în dezbaterea parlamentară. Chiar pe tema rămânerii Marii Britanii în Uniunea Europeană au mai fost lansate 33 de petiții cu apeluri similare – „Revoke Article 50!”, dar mobilizarea britanicilor de această dată este cu totul neobișnuită. Nu doar ridică o temă în atenția decidenților politici, dar poate fi interpretat și drept un relevant sondaj de opinie.

În patru zile, Guvernul este obligat să răspundă apelului popular, iar în două zile, Parlamentul va stabili data la care vor avea loc dezbaterile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.