Acasă » Electricitate » Hidro » Noul administrator special al Hidroelectrica vede posibilă listarea în 2017

Noul administrator special al Hidroelectrica vede posibilă listarea în 2017

3 august 2015
Electricitate
energynomics

Bogdan Stănescu, noul administrator special al Hidroelectrica, vede posibilă listarea companiei în cursul anului 2017, la aproximativ un an distanţă de la ieşirea din insolvenţă.

„Trebuie să vedem cum stă societatea pe propriile picioare, după ce iese din insolvenţă. Vom avea manageri şi administratori numiţi în baza ordonanţei 109 privind guvernanţa corporativă. Eu îmi doresc ca societatea să iasă din insolvenţă în primul semestru al anului viitor. Dar, pentru ca acest lucru să se întâmple, judecătorii trebuie să soluţioneze toate contestaţiile din dosar”, a spus Stănescu, citat de Bursa.

Reprezentantul Hidroelectrica a precizat că listarea companiei în insolvenţă nu este o soluţie fezabilă, profesionistă şi a adăugat că autorităţile vor face o nouă analiză asupra momentului oportun pentru un IPO (n.r. ofertă publică iniţială) după ce se închide procedura.

În schimb, Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea, acționar minoritar semnificativ în Hidroeletrica, susține ca a doua opțiune varianta listării Hidroelectrica în timp ce este în insolvenţă, dacă respectivul proces ar mai dura doi-trei ani. În acest caz, opțiunea listării din insolvență ar putea fi o soluție.

„Mulţi dintre investitori, care ar fi «cumpărători naturali» pentru Hidroelectrica, sunt familiarizaţi cu situaţia, ştiu despre ce e vorba în această insolvenţă. Desigur, ar putea cere un discount la preţ, dar întrebarea este cât de ridicat va fi acest discount”, a spus Greg Konieczny într-un interviu acordat Bursa.

Bogdan Stănescu l-a înlocuit în funcția de administrator special al Hidroelectrica pe Gabriel Dumitrașcu. Bogdan Stănescu este șeful Departamentului pentru Privatizare din Ministerul Energiei, funcție deținută anterior de Gabriel Dumitrașcu. Stănescu este și membru în Consiliile de Aministrație a Rompetrol Rafinare și Nuclearelectrica. El a fost şi în CA-urile Enel Energie şi Distrigaz Sud Servicii.

2 comentarii la „Noul administrator special al Hidroelectrica vede posibilă listarea în 2017”

  1. Pingback: Noul administrator special al Hidroelectrica vede posibilă listarea în 2017 | Asociatia Romana pentru Microhidroenergie

  2. Pingback: Hidro | Asociatia Romana pentru Microhidroenergie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *