Acasă » Petrol și Gaze » Nord Stream 2 ar putea trece prin apele teritoriale ale Danemarcei

Nord Stream 2 ar putea trece prin apele teritoriale ale Danemarcei

17 aprilie 2019
Petrol și Gaze
energynomics

Compania care promovează gazoductul Nord Stream 2 a propus cea de-a treia rută posibilă pentru amplasarea acestei conducte prin apele teritoriale ale Danemarcei, în încercarea de a depăşi obiecţiile ridicate de autorităţile de la Copenhaga faţă de acest proiect, transmite Reuters.

Consorţiul Nord Stream 2 AG a prezentat deja autorităţilor daneze planurile pentru două rute posibile prin sudul insulei Bornholm din Marea Baltică, în zona economică exclusivă a Danemarcei, prima din aceste rute fiind prezentată în urmă cu peste doi ani, însă luna trecută i s-a cerut să prezinte o a treia opţiune.

Reprezentanţii Nord Stream 2 AG au apreciat că această solicitare poate fi văzută doar ca o încercare deliberată pentru a întârzia finalizarea proiectului. „Indiferent de propria sa evaluare legală, Nord Stream 2 AG este obligat să supună cea de-a treia propunere”, a informat compania într-un comunicat citat de Agerpres.

„Analiza noastră preliminară este că această a treia rută este mai adecvată pe baza mai multor parametrii de mediu şi siguranţă”, a declarat Morten Christensen, un consilier din cadrul Agenţiei daneze pentru Energie, ca răspuns la criticile formulate de reprezentanţii Nord Stream 2 AG.

Gazoductul Nord Stream 2 este criticat de SUA, care acuză Germania că îşi majorează astfel dependenţa de gazul natural rusesc, precum şi de mai multe state din Europa de Est, Marea Baltică şi Nordul Europei, care se tem că Nord Stream 2 va creşte dependenţa UE de Moscova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *