Acasă » Electricitate » Noi negocieri pentru grupul de 600 MW de la Rovinari

Noi negocieri pentru grupul de 600 MW de la Rovinari

2 aprilie 2019
Electricitate
Energynomics

Reprezentanţii producătorului de energie CE Oltenia şi o echipă de specialişti din cadrul Ministerului Energiei, condusă de Andrei-Petrişor Maioreanu, secretar de stat în Ministerul Energiei, s-au întâlnit zilele trecute cu delegaţia China Huadian Engineering Co. Ltd. Din delegaţia chineză a făcut parte şi preşedintele China Huadian Engineering Co. Ltd., Ying Jufeng, care a dorit să asigure partea română, în mod personal, „de interesul acordat acestui proiect de către compania pe care o conduce”, arată un comunicat al CE Oltenia.

„În urma discuţiilor purtate, au fost avansate propuneri concrete pentru soluţionarea clauzelor rămase în divergenţă la Acordul Acţionarilor Societăţii de Implementare, urmând ca în perioada imediat următoare să aibă loc o nouă întâlnire pentru soluţionarea clauzelor neagreate în Contractul de Furnizare Cărbune şi în Contractul de Superficie. După finalizarea, iniţializarea şi aprobarea acestor documente de către organele de conducere ale celor două societăţi partenere, Societatea de Implementare va putea fi înregistrată la Registrul Comerţului din Târgu Jiu”, precizează CE Oltenia, conform focus-energetic.ro.

În condiţiile în care, în ultimii 25 de ani, nu au mai fost făcute investiţii de asemenea anvergură în sectorul termoenergetic românesc, realizarea grupului energetic de 600 de MW, investiţie de aproape un miliard de euro, va permite accesul la tehnologii moderne, cu un management sustenabil privind protecţia mediului, precum şi consolidarea pieţei naţionale de energie şi a mixului energetic diversificat, prin valorificarea superioară a resurselor energetice primare.

„De asemenea, proiectul va ajuta la stimularea investiţiilor interne prin asigurarea unor părţi de echipamente şi materiale din România şi va crea aproximativ 4.000 de locuri de muncă pe perioada implementării acestuia”, precizează reprezentanţii companiei de stat.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *