Acasă » Petrol și Gaze » Noi acorduri petroliere între Iran și Gazprom

Noi acorduri petroliere între Iran și Gazprom

14 decembrie 2016
Explorare și producție
energynomics

Iran a semnat, marți, două memorandumuri de înțelegere cu grupul Gazprom, pentru a dezvolta două mari câmpuri de petrol, ultimul demers dintr-un șir de acorduri încheiate de autoritățile de la Teheran cu firme străine, transmite AFP.

Memorandumurile permit Gazprom să efectueze lucrări de explorare la câmpurile de petrol Cheshmekosh și Changouleh, amplasate lângă granița cu Iraq, potrivit agenției de știri Shana.

Aceste înțelegeri se adaugă altora ce vizează cinci câmpuri petrolifere care au fost deja alocate companiilor rusești Lukoil, Tatneft și Zarubezhneft.

„Odată cu semnarea acestor memorandumuri de înțelegere, companiilor rusești li s-au atribuit studii pentru prospecțiuni la șapte câmpuri petrolifere, cel mai mare număr de câmpuri petrolifere iraniene atribuite unei țări străine”, a declarat ministrul iranian al Petrolului, Bijan Namdar Zanganeh, cu ocazia unei întâlniri la Teheran cu ministrul rus al Energiei, Alexander Novak.

Acesta conduce o delegație de 500 de persoane, inclusiv oameni de afaceri din sectorul privat, într-o vizită la Teheran, conform Agerpres.

Rusia și Iran au avut relații dificile în trecut, dar acum au redevenit aliați și doresc să își extindă relațiile economice.

În ultimele săptămâni, Iranul a anunțat un număr mare de afaceri în domeniul energiei cu firme străine, în ciuda incertitudinii venite din partea administrației americane a lui Donald Trump, care a promis că va adopta o poziție mai dură față de Teheran.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.