Acasă » Interes general » Nicolescu, Deloitte: Neutralitatea climatică presupune investiții de 250 de miliarde de euro pe an în Europa; trebuie să aducem acești bani și către România

Nicolescu, Deloitte: Neutralitatea climatică presupune investiții de 250 de miliarde de euro pe an în Europa; trebuie să aducem acești bani și către România

18 februarie 2020
Interes general
Energynomics

Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei și partener Deloitte, spune că ar trebui să fim atenți nu la cele câteva sute de milioane de euro pe care le putem lua pentru reconversia minerilor, ci la cum poate beneficia economia românească de cele 7.000 de miliarde de euro, investiții pe care le presupune neutralitatea climatică a Europei, asumată până în 2050.

“România este printre țările care nu și-a încălcat niciun angajament din punct de vedere a climei. România emite 3,8 tone de CO2 pe cap de locuitor, pe an, media mondială e 4,8, Germania are (o medie de) 10t. România își respectă ținta de regenerabile în 2020. Olanda, țara morilor de vânt, nu o va respecta. România contribuie la scăderea mediei internaționale, nu la creșterea ei. UE produce sub 10% din nivelul mondial de emisii. Să presupunem că ajungem la acea neutralitate mâine, nu în 2050, situația încălzirii globale va fi la fel, dacă ceilalți trei mari nu fac nimic”, a spus Nicolescu, citat de e-nergia.ro.

El a opinat că investițiile care trebuie făcute în Europa pentru a se atinge obiectivele asumate prin Green Deal sunt enorme, de 7.000 de miliarde de euro, pe baza unui studiu Goldman Sachs, iar economia României trebuie să profite de aceste fonduri.

“Este nevoie de investiții de 7.000 miliarde de euro pentru a se ajunge la toate obiectivele din Green Deal în 2050 – 250 de miliarde de euro investiții anuale. Mă preocupă cât de pregătită este industria din România pentru aceste oportunități. Câte chargere, baterii, mașini electrice sau pe hidrogen producem în România?”, a mai spus Nicolescu, promovând necesitatea stimulării economiei locale.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *