Acasă » Petrol și Gaze » MOL finalizează achiziția ENI în Slovenia, crește și în România

MOL finalizează achiziția ENI în Slovenia, crește și în România

1 iulie 2016
Consumatori
energynomics

MOL a finalizat achiziția operațiunilor de distribuție de carburanți (downstream) ale companiei ENI în Slovenia. Compania ungară a terminat anul trecut cu 202 benzinării deschise în România și ar putea deschide alte 11 în acest an.

MOL a semnat anul trecut cu ENI contractul care vizează cumpărarea întregii rețele de distribuție, precum și a operațiunilor de vânzări engros ale ENI în Slovenia.

În urma finalizării tranzacției, rețeaua MOL crește cu 17 stații, consolidând poziția companiei între primii trei distribuitori de carburanți din această țară. Noile stații se adaugă celor 40 deținute deja de MOL în Slovenia, marcând și debutul prezenței Grupului în Ljubljana. Compania intenționează să aducă toate stațiile sale din Slovenia sub marca MOL.

„Slovenia este o piață foarte importantă pentru noi, datorită proximității față de rafinăriile noastre. În plus, achiziția a 17 noi stații ne aduce mai aproape de clienți și ne va da ocazia să oferim mai multor călători ocazia de a zâmbi și de a beneficia de ospitalitate. Întrucât aceste preoocupări ne ghidează în mod permanent activitatea, vom continua să îmbunătățim nivelul serviciilor și ofertei noastre, adaptate nevoilor clienților moderni și dinamici”, susține Lars Höglund, Vice-Președinte Senior al Grupului MOL, însărcinat cu activitatea de retail.

Odată cu finalizarea achiziției companiei ENI Slovenia, Grupul MOL va începe trecerea stațiilor Agip la marca MOL și va introduce în aceste unități conceptul Fresh Corner.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *