Acasă » Petrol și Gaze » Consumatori » MOL a achiziţionat 183 de benzinării ENI din Ungaria

MOL a achiziţionat 183 de benzinării ENI din Ungaria

22 octombrie 2015
Consumatori
energynomics

Grupul ungar MOL a anunțat, miercuri, că a achiziţionat toate cele 183 de staţii Agip din Ungaria ale grupului energetic italian ENI, scrie Mediafax.

„MOL a semnat un acord cu Eni International BV pentru achiziționarea întregului capital social al Eni Hungaria, o companie care administrează 183 de staţii Agip în Ungaria (inclusiv staţiile ale căror operaţiuni sunt derulate de dealeri), precum și activitățile de vânzări angro din țară. Prin creșterea numărului de benzinării în apropierea razei de aprovizionare a rafinăriilor sale, acordul contribuie semnificativ la strategia Grupului MOL de integrare pe partea de downstream”, se arată în comunicatul MOL.

Reprezentanţii MOL subliniază că încheierea tranzacţiei depinde de îndeplinirea unor anumite condiţii, inclusiv acordul autorităţilor de concurenţă. În urma unei tranzacţii semnate în luna mai a anului trecut, ENI a vândut către MOL 208 benzinării în România, Cehia şi Slovacia. În România tranzacţia s-a finalizat în februarie 2015, când MOL a achiziţionat toate cele 42 de benzinării Agip, grupul italian ENI ieşind astfel de pe piaţa locală.

Compania ungară nu mai vrea să preia o companie controlată de Enel

MOL renunţă la preluarea unei participaţii de 66% la compania slovacă de electricitate Slovenske Elektrarne de la grupul italian Enel, a declarat marţi directorul operaţional al grupului ungar de petrol şi gaze, relatează Portfolio.hu, preluat de Mediafax.

Grupul ungar a informat Enel luni că luând în considerare termenii anunţaţi anterior, nu poate continua preluarea. Directorul operaţional al MOL a mai spus că grupul anticipează o creştere lentă a preţurilor petrolului în anii următori şi îşi va ajusta politicile în concordanţă cu evoluţia acestora.

Grupul Enel ar intenţiona să obţină din vânzarea Slovenske Elektrarne peste 1,25 miliarde de euro, potrivit estimărilor din aprilie ale directorului executiv al Enel, Francesco Starace.

Procedurile pentru vânzarea participaţiei deţinute la Slovenske Elektrarne au fost demarate în 2014, când Enel a anunţat că intenţionează să vândă şi operaţiunile de distribuţie şi vânzare de energie din România, în cadrul unui program care viza reducerea datoriilor grupului cu 4,4 miliarde de euro. În luna februarie a acestui an, Starace a anunţat suspendarea vânzării activelor din România, întrucât grupul a reuşit în 2014 să își reducă gradul de îndatorare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *