Acasă » Interes general » Mînzatu: România nu a dezangajat niciun euro din actualul exerciţiu financiar

Mînzatu: România nu a dezangajat niciun euro din actualul exerciţiu financiar

6 noiembrie 2019
Interes general
Energynomics

România nu a dezangajat niciun euro din actualul exerciţiu financiar, iar pentru programele operaţionale coordonate de Ministerul Fondurilor Europene ţinta de dezangajare pentru 2019 este acoperită cu declaraţii de cheltuieli transmise şi sume aflate „în casă”, susţine Roxana Mînzatu, fost ministru al Fondurilor Europene.

„Până astăzi, România nu a dezangajat niciun euro din actualul exerciţiu. Subliniez de asemenea: pentru Programele operaţionale coordonate de Ministerul pe care îl preluaţi, ţinta de dezangajare pentru 2019 este, astăzi, acoperită cu declaraţii de cheltuieli transmise şi sume aflate „în casă”. Având în vedere performanţa pe care România a demonstrat-o în aceşti 2 ani şi 10 luni dar şi faptul că mai avem la dispoziţie 4 ani şi 2 luni pentru a absorbi fondurile disponibile pentru exerciţiul 2014-2020, sunt convinsă că putem asuma absorbţia 100% a banilor europeni, la finalul perioadei n+3″, scrie Mînzatu, într-o scrisoare transmisă marţi la predarea mandatului de ministru al Fondurilor Europene, porivit Agerpres.

Ea a scris că Guvernul PSD-ALDE a preluat, în 1 ianuarie 2017, „o Românie cu 100 milioane euro cerute la rambursare Comisiei Europene”, fără autorităţi de management acreditate şi fără posibilitatea de a rambursa bani de la C.E, iar după 2 ani şi 10 luni, „Guvernul PNL preia de la PSD o Românie cu aproape 10 miliarde euro fonduri europene rambursate”.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *