Acasă » Electricitate » Distribuţie » Ministrul Energiei ameninţă cu măsuri drastice conducerile CNU şi Nuclearelectrica

Ministrul Energiei ameninţă cu măsuri drastice conducerile CNU şi Nuclearelectrica

1 octombrie 2014
Distribuţie
Bogdan Tudorache

###author###

România are nevoie de un ciclu nuclear integrat, spune ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, însă de câteva luni procesul de integrare dintre Compania Naţională a Uraniului şi Nuclearelectrica stagnează, iar ministrul promite să “intervină” dacă strategia de integrare a companiilor energetice nucleare nu va fi respectată.

“Voi interveni în două situaţii: dacă sunt cazuri de corupţie şi dacă nu vă veţi ţine de această strategie…Integrarea e absolut strategică…Câtă vreme nu vor exista cazuri de corupţie şi vă veţi ţine de strategie nici nu veţi şti că exist”, spune Nicolescu.

Integrarea sistemului nuclear este întârziată de peste patru luni, timp în care cele două companii nu au reuşit să numească un consultant, pas necesar procesului de evaluare.

“De patru luni cele două societăţi nu pot numi un consultant…Vă spun public că voi lua măsuri”, a mai spus Nicolescu.

Totodată, Nicolescu s-a arătat satisfăcut de schimbările de management de la Oil Terminal, susţinând că foştii manageri nu şi-au depus obiectivele de mandat cerute de OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă.

„Deci cei cinci nu au fost demişi de mine, ci de OUG 109”, a mai spus Nicolescu.

Laurenţiu Ciocîrlan, unul din şefii de investment banking ai Raiffeisen Bank, a fost desemnat în luna septembrie preşedinte al consiliului de administraţie al operatorului portuar Oil Terminal. Noul Consiliu de Administraţie îi include pe Mihai Aniţei, Valeriu Ivan, Mihai Chebac, Anca Gherman, societatea comercială Staar Rating şi Corin Comşulea.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *