Acasă » Interes general » Ministrul Economiei, despre salvarea COS Târgovişte: Un scenariu este conversia datoriilor în acţiuni

Ministrul Economiei, despre salvarea COS Târgovişte: Un scenariu este conversia datoriilor în acţiuni

26 august 2020
Interes general
energynomics

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat marţi, la Găeşti, judeţul Dâmboviţa, că unul dintre scenariile avute în vedere pentru salvarea Combinatului de Oţeluri Speciale (COS) Târgovişte este conversia datoriilor în acţiuni.

„COS Târgovişte este, din punctul nostru de vedere, o fabrică de interes naţional. Am evaluat mai multe scenarii, unul este conversia datoriilor în acţiuni, dacă acest scenariu este fezabil, îl vom face. Alt scenariu este ca activele funcţionale şi activele acelea care cu adevărat sunt funcţionale şi pot să contribuie la o viitoare companie să fie extrase de acolo în contul datoriei şi împreună cu Fortus Iaşi, de exemplu, că şi acolo avem o situaţie cât de cât similară, să facem o companie deţinută de statul român şi să o pornim. Este foarte important pentru noi COS Târgovişte şi ne vom bate să realizăm acest lucru. Nu este uşor, s-au întâmplat multe lucruri ciudate la COS Târgovişte, dar ne batem să le scoatem la capăt”, a afirmat ministrul Virgil Popescu, citat de Agerpres.

Şi premierul Orban a spus că sunt soluţii pe care Guvernul le are în analiză.

„Am purtat discuţii despre COS Târgovişte, m-am întâlnit şi cu reprezentanţii sindicatelor. Sunt mai multe soluţii pe care le avem în analiză”, a precizat Ludovic Orban.

Conducerea COS Târgovişte a anunţat concedierea colectivă a salariaţilor combinatului, motivând suspendarea activităţii, pagubele provocate de pandemia COVID-19 şi situaţia generală a combinatului aflat în insolvenţă.

Sindicatul Valahia Târgovişte a precizat în luna iulie că a primit o notificarea de conducerea COS Târgovişte că încetează producţia pe termen nedefinit şi se vor face aproximativ 1.200 de concedieri colective.

„Nu se precizează data de la care se vor face aceste concedieri”, a susţinut sindicatul Valahia Târgovişte.

Sindicatul Valahia a mai anunţat că a prezentat parlamentarilor de Dâmboviţa situaţia existentă la COS Târgovişte şi le-a cerut sprijinul pentru ca statul român sa-şi convertească creanţa pe care o are la COS Târgovişte, de circa 10 milioane de euro, în acţiuni. Pe întreaga durată a anului 2020, societatea a avut sistată activitatea de producţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *