Acasă » Petrol și Gaze » Ministerul Energiei și KEVR sprijină crearea unei burse de gaze naturale în Bulgaria

Ministerul Energiei și KEVR sprijină crearea unei burse de gaze naturale în Bulgaria

7 iunie 2019
Import-Export
Energynomics

„Numai în cazul diversificării aprovizionării cu gaze naturale, putem vorbi de competiție și de a crea condiții pentru liberalizarea pieței”, a declarat Ministrul bulgar al Energiei, Temenujka Petkova, la o masă rotundă din cadrul Adunării Naționale, unde a fost prezentat conceptul de hub balcanic de gaze.

„Pentru această diversificare, este necesar să se stabilească legături de infrastructură cu țările din regiune și schimburi de energie, care ne vor oferi securitate și prețuri competitive ale energiei, respectiv – o economie competitivă”, a spus Petkova, potrivit Novinite. „În cadrul Ministerului Energiei susținem pe deplin inițiativa de a crea o bursă de gaze naturale și vom ajuta cu toată expertiza noastră”, a spus Temenuzka Petkova.

„Odată cu dezvoltarea graduală a liberalizării pieței gazelor naturale, rolul autorității de reglementare în domeniul energiei este în creștere „, a spus Ivan Ivanov, președintele Comisiei de reglementare a energiei și apei, KEVR. „KEVR se angajează să emită o licență pentru operatorul bursier, inclusiv platforma de trading de gaze. Soluția potrivită este să împrumuți o platformă de tranzacționare de la un trader serios, o opțiune bună fiind platforma europeană de gaze naturale Baumgarten, din Austria”, a spus Ivan Ivanov. „KEVR va aproba, de asemenea, măsuri de control al lichidității, pentru a preveni abuzul de piață și scurgerea informațiilor privilegiate de la bursă”, a adăugat el.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *