Acasă » Termo » Minerii ar putea organiza noi proteste în Capitală

Minerii ar putea organiza noi proteste în Capitală

5 iunie 2020
Minerit
Energynomics

Minerii ameninţă că vin să protesteze în Capitală, după ce premierul Ludovic Orban a spus că toate grupurile pe bază de cărbune vor fi închise.

Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, a scris pe Facebook: “Este pentru prima dată când un prim-ministru al României declară că va renunța la producția energiei pe cărbune! Tot atât de clar ar trebui să ne spună și ce măsuri sociale și economice va lua Guvernul României, în contextul zecilor de mii de locuri de muncă care vor dispărea în urma renunțării la producerea energiei electrice pe bază de cărbune!”

Sindicaliştii cer guvernaților măsuri pentru a atenua impactul social din următorii ani şi anunţă că îşi vor “apăra” locurile de muncă. “Oamenii sunt nemulţumiţi, îngrijoraţi, pentru că, dacă vor rămâne fără locuri de muncă, nu au alternativă aici la noi, în Olternia. S-au pierdut de-a lungul timpului, 8.000 de locuri de muncă aici, mai avem puţin peste 12.000”, a spus vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, la Antena 3, conform financialintelligence.ro.

În ce priveşte declaraţiile premierului, “ei spun că vor trece câteva grupuri energetice de pe cărbune pe gaz, dar tot se vor pierde locuri de muncă în partea minieră. Vor mai rămâne câteva locuri de muncă în termocentrale care vor fi trecute pe gaz, dar foarte puţine”.

“Dincolo de asta, noi mai avem o supărare foarte mare. În acest timp, în care noi rămânem fără locuri de muncă, pentru că statul român şi-au luat acele angajamente în Uniunea Europeană, pentru a reduce polurea, la ora actuală, România importă energie electrică de la sârbi, ucraineni, ţări care sunt în afara UE, şi ţări care produc energie electrică pe cărbune. Cu alte cuvinte, pe românii tăi îi laşi fără locuri de muncă, îi trimişi acasă, dar în acelaşi timp, prin legile date la noi în România, se importă energie electrică, culmea, tot pe bază de cărbune”, a explicat liderul sindical.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.