Acasă » Interes general » Mihai Dârzan, Ringhel: În România, peste 90% din IMM-uri se confruntă cu probleme legate de arhitecturile software

Mihai Dârzan, Ringhel: În România, peste 90% din IMM-uri se confruntă cu probleme legate de arhitecturile software

29 martie 2022
Digitalizare
energynomics

În România, peste 90% din IMM-uri se confruntă cu probleme legate de arhitecturile software și peste 80% din companiile europene raportează probleme în acest spectru, a declarat Mihai Dârzan, CEO Ringhel, în cadrul conferinței DigitALL 2022, organizate de Energynomics.

”Digitalizarea este construită pe software, iar software-ul este scris de oameni. Realitatea este, însă, că doar trei oameni din 1.000 sunt capabili să scrie software la nivel mondial, ceea ce este foarte puțin. În acest context, la nivelul Europei și al SUA sunt mai mult de un milion de joburi deschise pe subiecte legate de scriere software. În România, peste 90% din companiile mici și mijlocii sunt în urmă cu această digitalizare, tocmai din acest motiv și peste 80% din companii raportează probleme în acest spectru”, a spus Mihai Dârzan.

”Se estimează că nevoile curente de software, având în vedere resursele disponibile azi de developeri vor fi acoperite abia în 50 de ani. În trecut, până în 2020, creșterea cererii anuale de software a fost de circa 20%, iar începând cu 2020 și continuat cu 2021, creșterea de cerere a fost de 40% față de anii anteriori. Extrapolând acest lucru cu numărul de developeri, care nu crește în același ritm, aș spune chiar că nevoile curente vor fi acoperite, având în vedere modul actual de lucru, nu în 50, ci în 70 de ani. Este un decalaj fenomenal”, a mai spus Mihai Dârzan.

Răspunsul este software-ul pus să facă automatizare, pentru că “astfel obții rezultate mai bune, mai rapid și la un preț corect”.

“Am creat Procesio, o platformă de integrare, o platformă de service sau iPaaS (integration Platform as a Service) care permite să creezi software într-un mod vizual, codând sau construind configurații fără să scrii cod deloc. Suntem conștienți că nevoile companiilor nu se vor rezuma doar la a configura și la a face drag and drop. De asemenea, nu sunt suficienți developeri care să codeze. Așa că am creat un mediu colaborativ în care atât developerii, cât și analiștii de business, cât și oamenii tehnici care înțeleg cum funcționează sistemele, pot să se implice să automatizeze procese de business folosind tehnologia noastră.

Echipa Procesio are un background foarte puternic în zona de energie, dar tehnologia pe care o propune este agnostică, în sensul în care poate fi aplicată în orice industrie. Concret, Procesio permite “să integrăm aplicații, să automatizăm procese de lucru, să procesăm date, să extindem funcționalități ale soft-urilor existente”, a explicat Mihai Dârzan.

Conferința DigitALL 2022 a fost organizată de Energynomics, în parteneriat cu reputate organizații precum CIO Council și BusinessMark, cu susținerea partenerilor noștri: ACE – Industrial Software Solutions, Eaton Electric, Nova Power & Gas, Procesio, SAS Romania, Safetech Innovations, Siemens România.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *