Acasă » Electricitate » Meyer: FP ar putea obține 314 mil. lei din dividende speciale pentru 2019

Meyer: FP ar putea obține 314 mil. lei din dividende speciale pentru 2019

19 noiembrie 2019
Electricitate
Energynomics

Bogdan Tudorache

Fondul Proprietatea (FP) ar putea obține anul acesta dividende speciale în valoare de 314 milioane de lei, în contextul în care statul ar cere dividende de 1,9 miliarde lei celor trei companii importante din portofoliul FP – Hidroelectrica, Nuclearelectrica și Aeroporturi București.

Johan Meyer, CEO Franklin Templeton Investments şi manager de Fond, Fondul Proprietatea crede că deficitul bugetar lăsat în urmă de fostul guvern este mult prea mare, astfel încât noul guvern liberal va fi nevoit să ceară dividende suplimentare la buget companiilor de stat, pentru a acoperi deficitul. ”Faptul că guvernul va avea nevoie să facă faţă unui deficit bugetar mai mare ar putea să-l determine să se adreseze societăţilor cu capital de stat ca acestea să aprobe dividende mai mari care să completeze găurile din buget. Nu va rezolva problema, dar va contribui semnificativ”, a spus Meyer. El susține că firmele de stat au foarte mult numerar disponibil, fără a efectua investiții majore, iar dividendele speciale nu le-ar afecta poziția financiară.

El susține că poziția pe cash (fonduri proprii) a Hidroelectrica este mult prea mare, de 2,5 miliarde de lei, cu care nu s-au efectuat prea multe investiții, alte 100 de milioane de lei fiind generate lunar în depozitele companiei, așa încât chiar și în cazul unei privatizări, Hidroelectrica poate susține și dividende speciale, fără a-i fi afectat prețul de piață. ”Planul de investiții nu este nici pe departe îndeplinit”, a comentat Meyer.

Autor: Energynomics

Un comentariu la „Meyer: FP ar putea obține 314 mil. lei din dividende speciale pentru 2019”

  1. ,,Firmele de stat au foarte mult numerar disponibil,,- si oamenii nu au caldura si apa calda.Faina economie de piata pentru unii,sa fie primita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.