Acasă » Interes general » Merkel aprobă propunerea de majorare a obiectivului de reducere a emisiilor pentru 2030

Merkel aprobă propunerea de majorare a obiectivului de reducere a emisiilor pentru 2030

30 aprilie 2020
Interes general
Energynomics

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat că salută propunerea Comisiei Europene de a crește obiectivul blocului de reducere a gazelor cu efect de seră pentru 2030, între 50 și 55%. În discursul său din cadrul celui de-al 11-lea Dialog climatic de la Petersberg, care a avut loc online, ea a susținut puternic mecanismele de stabilire a prețurilor de CO2 în cadrul UE, dar și în afara Uniunii, potrivit CLEW.

Cancelarul și secretarul general al ONU, António Guterres, au reiterat că orice program de recuperare de după criza de coronavirus ar trebui să se concentreze clar asupra obiectivelor climatice. ONG-urile de mediu au salutat sprijinul lui Merkel pentru o țintă mai ambițioasă, dar au spus că au sperat să fi fost făcute propuneri mai concrete.

Merkel a spus că Green Deal a stabilit calea către neutralitatea gazelor cu efect de seră până în 2050. „Știm că va fi un drum lung și de aceea salut propunerea de țintă provizorie pentru Uniunea Europeană de a reduce emisiile cu 50 până la 55 la sută până în 2030, peste nivelurile din 1990”.

Cancelarul a declarat că ar fi necesare noi măsuri, inclusiv investiții în infrastructuri ecologice și stabilirea prețurilor corespunzătoare pentru CO2.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.