Acasă » Interes general » Mediu » Mașinile hibrid reîncărcabile se vor vinde mai bine în Europa din 2019

Mașinile hibrid reîncărcabile se vor vinde mai bine în Europa din 2019

27 aprilie 2015
Interes general
energynomics

Creşterea rapidă va avea loc în condițiile în care producători ca BMW, Volkswagen şi Volvo lansează noi şi noi modele care pot funcționa cel puțin o parte din timp fără să emită noxe poluante, astfel încât să respecte normele europene mai stricte referitoare la dioxidul de carbon, care vor intra în vigoare în 2020.

Anul trecut, creşterea vânzărilor de hibrid-uri tradiționale şi a celor care pot fi alimentate la priză a fost destul de modestă, de 8%, la 232.343 de unități, potrivit companiei de analiză a pieței JATO Dynamics. Dintre acestea, circa 40.000 au fost vehicule plug-in, iar restul hibrid-uri standard, cum sunt versiuni cu motoare pe benzină şi electrice ale modelelor Toyota Auris, Yaris şi Prius.

Raportul dintre vehiculele hibrid plug-in şi cele standard se va inversa spre sfârşitul deceniului, anticipează compania de cercetare a pieței LMC Automotive. LMC anticipează că vânzările de hibriduri convenționale vor atinge 325.000 de unități în 2021, iar cele de modele plug-in 600.000, care vor urca la 1,2 milioane de unități în 2024.

Toyota Motor are o poziție dominantă în Europa pe piața vehiculelor hibrid convenționale, brandurile Toyota şi Lexus deținând anul trecut o cotă de 72%. Marca Toyota a asigurat 58% din vânzările de hibrid-uri standard în 2014, cel mai vândut model fiind Auris, urmat de Yaris. Vânzările combinate ale celor două modele au atins 110.000 de unități în 2014.

Restul modelelor hibrid aflate în topul celor mai bine vândute vehicule de acest tip din Europa au înregistrat scăderi anul trecut, cum ar fi Prius, cu un declin de 37%. Potrivit companiei Ford, care a început în acest an comercializarea unei versiuni hibrid standard a noului Mondeo, vânzările sunt deocamdată către cumpărători din oraşe. Grupul american anticipează ca doar 3% din vânzările modelului Mondeo în Europa să fie în varianta hibrid, în 2015.

Sursa

Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.