Acasă » Petrol și Gaze » Marea Britanie: Gospodăriile vulnerabile cheltuiesc cu 250 mil. lire sterline mai mult pe energie

Marea Britanie: Gospodăriile vulnerabile cheltuiesc cu 250 mil. lire sterline mai mult pe energie

31 mai 2019
Consumatori
energynomics

Gospodăriile vulnerabile cheltuiesc cu 250 milioane de lire sterline mai mult decât ar trebui să plătească pentru facturile la energie, deoarece companiile încalcă regulile de concurență pentru clienții cu plată anticipată, sugerează un nou studiu. Autoritățile de reglementare afirmă că firmele încasează doar 63 de lire în plus pentru un contor preplătit, în comparație cu unul clasic cu creditare.

Însă studiul spune că British Gas, Npower și E.On taxează mult mai mult și încalcă regulile autorității pentru concurență și piețe (CMA). Potrivit furnizorilor de energie din surse regenerabile Bulb, 760 000 clienți British Gas cu contracte preplătite (în regim prepay) plătesc cu 222 de lire sterline pe an mai mult decât trebuie. Iar 320.000 de gospodării administrate de Npower plătesc cu 160 de lire sterline mai mult decât trebuie, iar clienții E.On plătesc cu 51 de euro în plus.

Co-fondatorul și directorul executiv al Bulb, Hayden Wood, a declarat: „Nu există nici un motiv pentru care acești furnizori încarcă clienții prepay cu mult mai mult pentru energie”.

Furnizorii plătesc de obicei taxe suplimentare pentru contoarele cu plată anticipată, deoarece costul de rulaj este mai mare, potrivit metro.co.uk.

Organismul de reglementare Ofgem a spus că furnizorii trebuie să facă mai mult pentru a ajuta clienții prepay, deoarece aceștia sunt de obicei consumatorii vulnerabili – reprezentând cele mai sărace gospodării din țară – cu scoringuri de credit mai scăzute și datorii mari pentru facturile de energie. În 2016, CMA a declarat că diferența de cost ar trebui să nu depășească 63 de lire sterline pe an. Dar cel mai ieftin tarif pentru British Gas, pentru o locuință medie, este de 1.241,58 de lire sterline pe an.

Prin comparație, cel mai ieftin tarif pentru contoarele tradiționale este de 965,12 lire, ceea ce duce la o diferență de 285,46 lire. Npower are cel mai ieftin tarif de plată anticipată, de 1.241,88 lire, comparativ cu cel mai ieftin tarif standard, de 1.019,03 lire – deci la o diferență de 222,85 lire. E.On afișează 1.241,88 lire, versus 1.127,95 lire- o diferență de 113,93 lire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *