Acasă » Interes general » Maciej Jakubik, CEEP: Tranziția energetică a UE va continua, dar într-un ritm încetinit

Maciej Jakubik, CEEP: Tranziția energetică a UE va continua, dar într-un ritm încetinit

2 aprilie 2020
Interes general
energynomics

„Spectacolul trebuie să continue!” – aceasta este abordarea dlui Frans Timmermans, vicepreședintele executiv al Comisiei UE însărcinat cu Patul ecologic; oficial, asta înseamnă că politicile UE se vor menține indiferent de evoluțiile generate de criza Covid-19. Acest lucru nu se va întâmpla, crede Maciej Jakubik, director executiv la Central Europe Energy Partners (CEEP).

„Pachetul Green Deal se va modifica în mod semnificativ și tot așa va fi ți cu calendarul de implementare”, a declarat el la EnergynomicsTalk, într-un interviu înregistrat în urmă cu o săptămână. Tranziția către o energie verde va continua, deoarece este determinată de mai mulți factori decât cei strict politici sau administrativi, a spus Jakubik; în același timp, pentru următorii 2-3 ani, Pactul ecologic nu va fi una dintre prioritățile politice în statele membre, iar Comisia UE va trebui să revizuiască acest pact.

Central Europe Energy Partners este o asociație internațională non-profit care reprezintă interesele companiilor energetice și energo-intensive din Europa Centrală. În calitate de director executiv al CEEP, Maciej Jakubik, lucrează de obicei la Bruxelles pentru promovarea unei tranziții energetice echilibrate, în conformitate cu principiul neutralității tehnologice. În aceste zile se află la Varșovia, de unde a vorbit despre modul în care Polonia a reacționat la pandemia de Covid-19, înainte de a aborda teme legate de politicile UE referitoare la energie.

Înscrieți-vă AICI pentru SPRING COCKTAIL 2020 – VIDEO conferință ONLINE , pe 14 aprilie, de la ora 16.00!

EnergynomicsTalk este un nou produs editorial lansat de platforma de comunicare Energynomics pentru a încuraja continuarea dialogului profesional în comunitatea energetică din România în perioada stării de urgență și a restricțiilor imipuse prin distanțarea socială.

EnergynomicsTalk Andrei Ceclan, SAMER: Sunt mulți consumatori în regim de mers în gol al căror consum poate fi limitat

EnergynomicsTalk Claudiu Butacu, energiaTA: Procedurile de racordare a prosumatorilor ar putea fi simplificate și scurtate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *