Acasă » Interes general » Liderii globali ai lumii energetice, prezenți la Summitul ONU pentru Combaterea Schimbărilor Climatice 2019

Liderii globali ai lumii energetice, prezenți la Summitul ONU pentru Combaterea Schimbărilor Climatice 2019

24 septembrie 2019
Interes general
Energynomics

Marile companii energetice, printre care și Enel, participă la Summit-ul Organizației Națiunilor Unite pentru Combaterea Schimbărilor Climatice din 2019, cel mai important eveniment global al ONU din domeniu, anunță compania. Evenimentul reunește lideri politici și ai comunității globale de afaceri și va dezbate această provocare, inclusiv prin identificarea unor soluții pentru transformarea economiilor în conformitate cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale ONU.

Summit-ul, care este primul eveniment de acest gen convocat de secretarul general al ONU, Antonio Guterres, se va concentra pe un set de domenii de acțiune, inclusiv tranziția energetică, finanțarea climei și taxarea carbonului, precum și infrastructura și orașele, pentru stimularea ambițiilor și accelerarea acțiunilor care să determine punerea în aplicare a obiectivelor Acordului de la Paris din 2015.

Enel va juca un rol major la Summit-ul din cadrul comunității de afaceri globale, datorită realizărilor sale în domeniul sustenabilității, al decarbonizării și al schemelor de finanțare inovatoare pentru realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

„Schimbările climatice pot fi combătute astăzi. Tehnologiile și soluțiile sunt acolo, interesul comunității financiare de a merge în această direcție este în creștere și el. În acest moment, avem nevoie doar de dorința și claritatea gândirii necesare pentru a accelera trecerea către o economie sustenabilă și decarbonizată. Evenimentele globale, cum ar fi Summit-ul ONU pentru Combaterea Acțiunilor Climatice, sunt esențiale pentru a permite guvernelor să își asume colectiv cea mai solicitantă provocare din vremurile noastre”, a declarat Francesco Starace, CEO și director general al Enel.

„Mediul de afaceri este așteptat să demonstreze determinare și curaj în luarea unor decizii dificile, dar inevitabile, care iau în calcul sustenabilitatea și crearea de valori. Strategia Enel include realizarea de obiective de dezvoltare durabilă în modelul de activitate al companiei, iar această integrare completă a contribuit la creșterea grupului, precum și la reducerea profilului său de risc. Astăzi, suntem cel mai mare furnizor privat de energie regenerabilă și de rețele de distribuție din întreaga lume, precum și cea mai mare companie europeană în funcție de capitalizarea de piață. Mai mult, angajamentul nostru față de realizarea ODD-urilor ne-a permis să devenim inovatori cu finanțare sustenabilă prin lansarea recentă de către Enel a primului program de obligațiuni legat de Obiectivele de Dezvoltare Durabilă. Sustenabilitatea și decarbonizarea vor continua să ne impulsioneze creșterea, pe măsură ce ne apropiem de îndeplinirea obiectivelor noastre ambițioase de reducere a emisiilor directe de gaze cu efect de seră cu 70% până în 2030 și atingerea unei descarbonizări complete până în 2050”.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.